Een maand geleden berichten de kranten dat zeer waarschijnlijk komend jaar de huizenmarkt alleen maar slechter zou worden. Na 1 januari wordt het nog minder aantrekkelijk om een huis te kopen. Voor starters stopt de starterslening al half november.

We besloten daarom begin oktober om opzoek te gaan naar een makelaar. De makelaar werd gevonden en het eerste gesprek volgde op 18 oktober. De fotograaf kwam de week erop. En zo stond op 26 oktober ons huis officieel te koop op funda. Al vrij snel werden er twee bezichtigingen gepland. Op 2 november kwam de eerste kijker. Zij deed een paar dagen later het eerste bod. Het spelletje was daarmee officieel begonnen… helaas niet het leukste spelletje voor de verkoper, het is immers in deze tijden een echte kopersmarkt. Na veel wikken en wegen, lieve en verstandige adviezen besloten we afgelopen vrijdag de knoop door te hakken en het liggende bod te aanvaarden.

En zo kwam het dat wij vanmiddag om iets over tweeen onze handtekeningen zetten onder de voorlopige koopakte. Onder voorbehoud van financiering is ons huis VERKOCHT!!!

De kopersmarkt zorgt er ook voor dat wij als alles voorspoedig loopt nog dit jaar ons huis verlaten.

Dit betekent dat wij pas half december zullen horen of het financiële gedeelte rond is. Na dit bericht hebben we dan een paar dagen de tijd om te verhuizen.

En wat ga ik dan nu doen? Ga ik inpakken met vertrouwen in de toekomst met het risico dat het niet door zal gaan en dat alles weer uitgepakt zal moeten worden? Of wacht is af met het risico dat op het laatste moment alles nog moet gebeuren?

Vertrouwen hebben staat in het woordenboek omschreven als “met zekerheid hopen”. En hoop doet leven…. ik begin dus alvast heel rustig aan met het opruimen, uitzoeken en inpakken! Ik hoop dat ik mij over een week of 5 nog zo rustig voel!

En tussen alle spanningen en onzekerheden door voel ik ook een enorme blijdschap, want het is weer een goede stap in de richting naar onze droom!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *