Elke dag een ommetje maken is belangrijk om de hersenen gezond te houden lees ik als ik “Ommetje” invoer op Google. Je krijgt echter nu ook bij de zoekterm “Ommetje” een app van de hersenstichting in beeld.

Sinds een paar weken gebruik ik op aanraden van mijn zus deze app. En ik niet alleen, inmiddels zitten er meer dan 200.000 wandelaars in de Ommetje app. Waaronder ook een aantal van mijn collega’s. Samen zijn we een wandelcompetitie begonnen. Hiermee motiveren we elkaar om dagelijks een Ommetje van minimaal 20 minuten te maken.

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. 

Bovengenoemde klopt echt, het geeft mij energie en ik voel me echt beter na een Ommetje. En ik niet alleen, inmiddels loop ik nog maar zelden in mijn uppie. Meestal loopt er wel 1 iemand mee, maar het gebeurt ook regelmatig dat we met ons hele gezin even een wandelingetje maken. De kinderen op de step, het longboard, met de Pokémon app aan of gewoon lopend mee. En dat helemaal vrijwillig. ’s Morgens, ’s middags of ’s avonds… het maakt niet uit! We hebben maar wat extra lampjes aangeschaft zodat we ook in het donker met z’n allen goed zichtbaar de straat op kunnen.

Bij het verlaten van ons huis klik ik in de app op “Start Ommetje” en zodra we terug zijn klik ik op de stop knop. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder vertelt ons dan na een Ommetje een interessant hersenfeitje en deelt de punten uit. Je krijgt punten voor het lopen van het Ommetje, maar kunt ook extra punten krijgen voor bijvoorbeeld actief lopen, een reeks van dagen achter elkaar lopen en als je ’s morgens voor 9.00uur loopt

Als je meedoet met een team dan worden je punten verwerkt in de ranglijst en wordt jouw plek zichtbaar. Ik sta al tijden op de 4e plaats. Een aantal collega’s zijn onmogelijk bij te benen. En ook al houd ik van winnen ik maak het Ommetje vooral voor mijzelf, dus de 4e plaats is prima. Ondertussen lopen we lekker door en wie weet waar het ons nog brengt. Op welke plaats in de ranglijst, maar ook zeker op welke fijne plekjes. En dat nog wel met heel veel fijne gesprekjes!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *