Wat zijn normale bedtijden?

 

Dat we niet helemaal “normaal” zijn wordt ook nu weer bevestigd.

 

Voor Rev een advies van 19.15 uur. Wat fijn dat we hier nog een beetje volgzaam zijn. Voel ik mij niet helemaal een ontaarde moeder…

 

Want tja…. Liv 20.00 uur?!

Een tijd lang volgden we de tijden van klasgenootjes, vriendinnetjes, internet.

Als blijkt dat slapen een probleem blijft moet je wat anders verzinnen.

 

Liv heeft moeite met in slaap vallen. Dat is niet iets van de laatste tijd,  maar is eigenlijk altijd al zo. En dan ga je van alles proberen.

Luister cd ✅

Geen beeldschermen voor het slapen ✅

Warme douche ✅

Piekermomenten overdag plannen en ’s avonds niet toe laten ✅

Voetmassage ✅

Mindfullnes ✅

Homeopathische druppels  ✅

Een eigen onbewoond eiland fantaseren ✅

Later dan “normaal” naar bed ✅

 

Soms leken we het gevonden te hebben, maar bleek na een aantal weken toch weer dat Liv de slaap niet te pakken kon krijgen en dus weer veel te laat in slaap viel.

Laat gaan slapen betekent helaas niet langer uit slapen en dus is er regelmatig toch een paar uurtjes slaap te kort. Dit levert gelukkig geen chagrijnig meisje op, maar onder haar ogen is het wel direct zichtbaar.

 

Dat Liv niet heel veel slaap nodig heeft is al bekend sinds ze in haar wiegje lag. We gunnen haar alleen zo dat ze lekker in slaap kan vallen.

Ook nu lijken we weer iets gevonden te hebben. In plaats van ontspanning juist inspanning voor het slapen gaan. Lichamelijk moe worden!

 

En dat betekent dat we dansen, springen en rennen door het huis voordat we gaan slapen. En aangezien ze pas tussen 20.30 en 21.00 uur naar bed gaat beginnen we ook pas laat aan deze avondgymnastiek.

 

Nu het buiten langer licht is en ook de temperatuur straks weer gaat stijgen zou skeeleren, wandelen, fietsen en steppen natuurlijk ook een mooie invulling zijn.

Helaas is deze moeder behoorlijk gevoelig voor de buitenwereld en denk ik al snel… “wat zullen ze van ons denken?”.

En dus zijn jullie bij deze op de hoogte!

 

ps.. Misschien is het ook een tip voor ouders met moeilijk in slaap vallende kinderen en wie weet komen we elkaar dan nog eens tegen tijdens deze moemakende avondinvulling.

  

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *