Het werd bijna een verwaarloosde website! Ik kan wel een aantal smoesjes bedenken, maar dat zullen echt smoesjes (onbenullig praatje/uitvlucht) zijn.

Maar als je dan lang niet schrijft dan heb je ook wat te vertellen!!!!!!

Als eerste wil ik alle 66 bezoekers bedanken die op onze housewarming aanwezig waren. Sorry het was een beetje druk! Maar ik heb echt genoten. Ik vond het super leuk dat iedereen er was en weet van gekkigheid niet welke cadeaubon ik het eerste zal gebruiken! Thanks!

En dan… Op de slaapkamerdeur van de logeerkamer hing het volgende bericht:

Deze slaapkamer is nu nog vrij, maar in juni komt er een klein Huisinga-tje bij!

LIV wordt dus een grote zus!!! Begin juni verwachten wij de kleine Huisinga. Ik hoor je rekenen… we zijn inderdaad nog maar net onder weg, 7 weken om precies te zijn. Omdat het met Liv haar bevalling niet geheel vlekkenloos verliep, is het enige waar ik tegenop zie de bevalling. Daarom had ik een gesprek met de gynaecoloog geregeld. Afgelopen donderdag met Bisschop gepraat, hij heeft ook Liv op de wereld gezet (verbeter; getrokken). Eerst maar eens een echo zei hij. Dat is altijd leuk. En ja hoor het hartje klopte al!!! Dat is vroeg, maar Liv haar hartje klopte ook al zo snel. Zou het weer zo’n kleine druktemaker worden??? Over de bevalling moet ik mij geen zorgen gaan maken. Liv was een sterrekijker, zogenaamde AAAligging.

Ligging AAA:

Wanneer de baby met het achterhoofdje achter ligt (in plaats van voor=onder het schaambot), geeft dit een moeilijkere bevalling. Waar normaal het nekje van de baby gemakkelijk onder het schaambeen draait, zal bij een Aaa ligging het voorhoofdje dit moeten doen. Dit is veel lastiger. De omvang van het hoofdje is in deze stand ook veel groter. Het past allemaal niet zo goed, waardoor ook de baarmoedermond niet goed weggedrukt wordt. Daarom zal, meestal met zijligging geprobeerd worden om de stand van het hoofdje te veranderen. Wanneer dit niet lukt, en de baring niet verder vordert, zal uiteindelijk worden gekozen voor de keizersnede. De oorzaken voor deze ligging kunnen zeer verschillend zijn. Het kan toeval zijn dat de baby op het moment van de bevalling zo lag. Het kan ook komen door afwijkingen aan het bekken, verder spelen mee de weeënkracht en de grootte van het kind. Wanneer er geen duidelijke oorzaak is gevonden, kun je een volgende bevalling rustig afwachten. Degene die de bevalling dan zal begeleiden zal dan tijdens de ontsluiting extra goed op de stand van het hoofdje letten.

Bij ons is er niet voor een keizersnede gekozen omdat Liv dat niet aankon. Haar hartslag daalde tijdens het persen steeds verder en Liv moest gewoon snel geboren worden. Dat is gebeurd doormiddel van 2 verschillende vacumpompen, een flinke knip en tangen. De vacuumpomp heeft bij Liv flinke schade achtergelaten, de knip en de tangen bij mij. Daardoor hadden we na de bevalling allebei veel tijd nodig om te herstellen. Zoals je hierboven leest en wat ook de gynaecoloog mij afgelopen donderdag vertelde is het feit dat het niet weer zo hoeft te gaan. Maar komen we er achter dat de volgende niet goed ligt dan gaan we voor een keizersnede. Wat mij veel rust brengt is dat ik ook ten alle tijde voor een keizersnede mag kiezen, gewoon om psychologische redenen van de moeder. Zelfs bij de eerste wee, als ik midden in de bevalling zit, bij de eerste centimeter ontsluiting of de laatste mag ik nog voor een keizersnede kiezen. Zoals ik er nu over denk ga ik er "gewoon" voor! We zien wel hoe ik er de komende 7 maanden over denk… eerst lekker genieten van deze zwangerschap.

Oja, het is gepland!! Ik wordt nu alweer crazy van iedereen die vraagt of dit de bedoeling was. Bij Liv waren we nog zo jong en woonden we in een flat, nu is het zo snel achter Liv aan. Laat ons maar lekker denk ik dan, we weten echt wel wat we doen!!

Hier laat ik het eerst maar weer bij. Ik zal in vervolg weer meer schrijven, we hebben internet en tijd dus geen SMOESJES meer!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *