Bekijk mijn lijst! Dat kan het Top 2000 lijstje van Radio 2 zijn, maar ook de Wrapped van Spotify. Beiden kwamen veelvuldig op mijn tijdlijn van Instagram en Facebook voorbij deze week.

De Wrapped van Spotify is heel makkelijk. Die krijg je namelijk vanzelf. Die van Radio 2 vraagt om een uitgebreid onderzoek.

Dat onderzoek heb ik niet gedaan. Ik heb namelijk werkelijk waar geen idee welke nummers ik zal selecteren. De Wrapped van Spotify vertelt eigenlijk al waarom. Ik heb 2001 minuten naar muziek en Podcasts geluisterd. Van mijn gezinsleden hoor ik dat dat niet veel is.

Dat klopt ook wel. Ik houd namelijk minder van muziek dan de meeste mensen. Uiteraard vind ik het best lekker om onder de douche hard mee te zingen met mijn favoriete nummers, maar ik kan ook prima in stilte douchen. En mijn favoriete nummers veranderen iedere dag, het ligt eraan hoe ik mij voel.

Het maakt hier in huis ook niet zoveel uit wat mijn favoriete nummers zijn. Het is namelijk maar heel zelden dat “mijn” muziek door de JBL box komt. Het is vaak 3 tegen 1 en dat verlies is dan toch echt. Als ik muziek luister, luister is dus meestal wat de andere 3 hier in huis leuk vinden. En die zijn het gelukkig heel vaak met elkaar eens.

En toch heb ik 2001 minuten naar Spotify geluisterd het afgelopen jaar. Dat is meer dan 33 uur. Tijdens mijn Ommetjes (klein glimlachje) luister ik meestal een boek op StoryTell, maar heel soms tussen 2 boeken door zet ik een muziekje op.

Mijn Wrapped op Spotify geeft mijn voorkeuren van deze muziek weer. De topartiesten en topnummers zijn bijna allemaal Nederlandstalig. Mijn favoriete genre is dan ook Nederpop. Dat daar een naam voor is stelt mij wel gerust. Er zijn blijkbaar meer mensen met de voorkeur voor popmuziek gemaakt door Nederlandse bands en artiesten. Mijn muzieksmaak is niet zo raar als mijn huisgenoten doen veronderstellen.

Guus Meeuwis, Edwin Evers, Ronnie Flex, Ali B, Suzan en Freek, Miss Montreal, Antoon, Diggy Dex, Snelle en Stef Bos ik ben misschien niet jullie allergrootste fan, maar ik ben blij met jullie nummertjes.

En als ik dan kijk naar het overzicht van de Nederlandstalige muziek voor de top 2000 editie van de afgelopen jaren dan zie ik dat er toch steeds weer zo’n 200 nummers in de lijst staan. En dan begin ik ook nog te twijfelen, zal ik toch mijn stem voor de Top 2000 uitbrengen?

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *