Jongens en meisjes verschillen van elkaar. Ook al als ze nog maar heel klein zijn. Ik merk nu al de verschillen tussen Liv en Rev.

Voor Liv heb ik bijvoorbeeld niets van de tafel gezet, niets een ander plekje gegeven. Voor Rev, onze rouwdouwer, moet alles aan de kant. Ik laat nog wel wat staan, omdat ik anders al mijn gezelligheid in huis mis en het al snel een rommeltje vind, maar Tim zet alles weg. De eettafel staat als ik thuiskom vol met kaarsen, vaasjes, bloempotjes en ook mijn Paastak verdwijnt naar een plaatsje hoger.

Zo heeft Liv ook nooit zo erg geklommen. Ik kan de deur naar boven echt al niet meer open laten staan. Rev is in een mum van tijd halverwege de trap. Ook gaat hij in de box gerust op zijn emmertje staan en probeert nu al uit zijn bedje te klimmen.

Nog een verschil is het eten. De liefde van de man gaat door de maag zeggen ze. Dat is ook zeker bij Rev het geval. Rev leeft van maaltijd naar maaltijd. Is al best kieskeurig, maar als hij echt honger heeft eet hij bijna alles. Hij kan mij echter nu al aankijken met zo’n koppie van, je weet toch wel dat ik dit niet ga eten, maak maar wat anders!

Stiekem is Rev ook een beetje lui. Nou ja… liever lui dan moe is een beter woord. Want waarom zou je met 10 maanden al moeten zwaaien? Of in je handen moeten klappen. Je moet alleen nuttige dingen ondernemen en dat is kruipen en langs de tafel/bank/box lopen. Dat is iets waar je zelf wat aan hebt en dat is zeker de eerste prioriteit.

Er zijn ook uitzonderingen op de regel. Rev is namelijk een echte knuffelkont! Liv is nooit echt een mama’s kindje geweest en vanaf dat ze kan praten zijn haar knuffels geregeld op. Rev komt nu al regelmatig bij mij staan met van die vragende de ogen van "til mij op". Als hij dan eenmaal op schoot zit legt hij zijn hoofdje op mijn schouder en krijg ik de grootste knuffel die ik mij maar wensen kan.

Al heel wat punten die het verschil tussen jongens en meisjes weergeven. Of is dit niet het verschil tussen de twee geslachten expliciet , maar hebben mijn twee kinderen gewoon heel veel van hun ouders?!

(oja… Rev heeft zijn gejengel weer ingeruild voor zijn lach! Voor hem, maar vooral ook voor mij een mooie ruil. Als hij nu mijn rok/broek ook nog eens verlaat ben ik weer helemaal tevreden)

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *