Over een paar uur is Tim weer thuis!

Tim heeft samen met zijn fietsclubje de Mount Ventoux beklommen. Een "bergje" in frankrijk….

 

Op maandagavond zijn ze met een gesponsorde bus vertrokken richting Frankrijk. De bus vol met ATBfietsen, tassen vol fietskleding en andere fietsuitrusting, de nodige versnaperingen en vergeet niet… De mannuh!

Sunday_morning_team

Tim, Henk, Rudy, Henk, Jan en Sander op weg richting de uitdaging, want…

De top van de Mont Ventoux ligt op 1912 meter hoogte. Het hoogteverschil met de voet van de berg bedraagt 1614 m. De berg is bekend doordat de beklimming ervan herhaaldelijk is opgenomen in enkele gerenommeerde wielrenwedstrijden, zoal de Ronde van Frankrijk, vanwege de moeilijkheidsgraad en het kale ‘maanlandschap’.

Ze gingen de uitdaging niet zomaar aan, maar voor een goed doel, Ven2-4Cancer.

Ven24Cancer realiseert een Revalidatieprogramma voor kankerpatiënten op maat en draagt er zorg voor dat dit onderdeel wordt van de basis zorgverzekering. Dit wordt gedaan omdat er voor kankerpatiënten op dit moment geen fatsoenlijk revalidatieprogramma is.

Op woensdagochtend stapten de mannen van het "Sunday Morning Team" (naam bedacht door papa) al vroeg op de fiets. Rond zessen begonnen ze aan de zware beklimming. Tim stapte na 2 uur en 50 minuten boven aan de top af!!! Helemaal kapot maar voldaan! "Gaaf om mee te maken, maar wat zwaar zeg!!!" zei hij een paar minuten later tegen mij aan de telefoon.

Ik ben trots op hem en de rest. Dat kan hij toch maar mooi doorkruisen in zijn boekje "Try before you die".

Mount_ventoux_006_2 Mount_ventoux_030 Mount_ventoux_034 Mount_ventoux_064

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *