Terwijl het buiten steeds kouder wordt, is ook onze tempratuur gedaald. We zijn allemaal koortsvrij inmiddels.

Koortsvrij betekent helaas niet helemaal opgeknapt. Rev is namelijk volledig uit zijn doen. Hij jengelt en piept aan één stuk door. Zelfs in zijn slaap blijft hij jengelen. Afgelopen nachten en middagslaapjes ben ik ieder uur bij hem geweest. Hij heeft echt pijn en kan daardoor zijn draai niet vinden.

De pijnlijke plek hebben we inmiddels ontdekt. Rev zijn mond zit vol met blaasjes. Dit is ook de reden van de verminderde eetlust. Nou ja, verminderd… eigenlijk eet Rev niets. De paar hapjes die hij over de hele dag binnen krijgt kunnen zijn maagje niet vullen. Bij de pijn komt dus waarschijnlijk ook nog een hongergevoel dat hem humeurig maakt.

Op het kinderdagverblijf hadden we het al zien hangen. Een brief op de deur:

In de oranje groep heerst hand-, voet- en mondziekte.

Aangezien Rev altijd alle ziektes meepikt, doet hij dat met deze ook.

De blaasjes zijn inmiddels aanwezig in zijn mond, rond zijn mond op zijn handjes en ook op zijn voetjes zijn de eerste plekjes te zien. Logisch dat hij niet wil eten. Inmiddels heeft hij vanaf donderdagavond geen volledige maaltijd meer gehad. Alles hebben we inmiddels geprobeerd. Op gezond  gebied dan. Vandaag zijn we even een andere lees ongezonde weg ingeslagen.

Tussen de middag heeft Rev namelijk een halve boterham met knakworst gehad. Ik was erg blij dat hij eindelijk weer wat gegeten had. Toen we over het avondeten gingen nadenken was de keuze snel gemaakt, PATAT met FRIKANDEL!!!! En ook vanavond heeft Rev zijn maagje weer redelijk gevuld. Het waren geen hele maaltijden, maar het heeft de ergste honger vast gestild. Morgen zien we wel weer verder. We kunnen moeilijk de hele week knakworst, patat en frikandel eten. Als het eten echt niet verbeterd kunnen we een verdovende zalf voor geschreven krijgen. Nu eerst maar hopen dat hij vannacht een beetje door kan slapen. Dat zal zijn humeur vast ook goed doen en dat van zijn moeder ook.

En hoe kun je nu zien dat je kind hand-, voet- en mondziekte heeft? Dit zijn de verschijnselen (bij Rev):

Aisha aug 2010 032 

Aisha aug 2010 033

Hand-, voet- en mondziekte  moet niet verward worden met mond en klauwzeer staat er op de site van de RIVM. Dat zal ik ook zeker niet doen, maar het valt wel onder de noemer "Klinkt als…" Vandaar het kopje van deze log!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *