Ik ben en blijf natuurlijk naast moeder ook juf dus beginnen we maar weer eens met en stukje theorie.

Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag tegenwoordig in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus en huishoudelijke taken moeten, voor zover dat niet al gedaan werd, door vader en de kinderen worden verricht. Vaak hebben de kinderen op school of op het kinderdagverblijf cadeaus gemaakt.

Nu kan ik een heel zielig verhaaltje schrijven over dat dat voor mij niet op gaat, maar dan doe ik alleen mijzelf te kort. Want eigenlijk is moederdag 1 grote commerciele toestand. Het gaat om de cadeautjes en niet om het feit van het verwennen of uit handen nemen van de taken van de moeder.

Tim vindt het lastig om mij in deze kwestie goed in te schatten. Want ze zegt het wel altijd, maar zal ze niet teleurgesteld zijn als ik niets doe?? Dus vanmorgen kreeg ik ontbijt op… nee niet op bed, want ik was hem alweer te snel af, dus stond al onder de douche. Ik kreeg mijn ontbijt dus in de badkamer geserveerd. We hebben er maar om gelachen en ik heb hem nog een keer duidelijk verteld welke inhoud moederdag voor mij heeft.

Ik denk dat ik er pas waarde aan gaan hechten zodra mijn kinderen er waarde aan hechten. Tegen de tijd dat mijn dochter en zoon met een zelf gemaakt cadeautje ’s morgens bij mij op bed springt piep ik vast anders, maar tot die tijd ben ik blij met een ontbijtje onder de douche en een bon voor de schoonheidsspecialist geïllistreerd door mijn dochter.

Wat mijn eigen moeder betreft piep ik ook anders. Ik vind het nog steeds een niets zeggende dag en maak voor haar echt zelf geen tekening meer, maar… Toch vind ik het fijn dat er een dag is dat ik haar kan laten weten hoe ik haar waardeer. Hoe sterk ik haar vind en hoe erg gesteld ik op haar ben. Dat weet ze natuurlijk al lang, maar met een gepast cadeau kan ik haar dat nog net iets meer duidelijk maken.

Dus vanmorgen kreeg ze van ons een grote foto van papa. Een foto die zij mooi vindt op een canvasdoek. Een foto om het "nieuwe" kantoor van papa weer wat meer van hem te maken. En daardoor een fijne plek voor mama.

Want met dit cadeau zeggen we… mam je doet het SUPER! Ik ben trots op je zoals je je door alles heen slaat. Ik vind het fijn om met jou over alles te praten. Ik kan met jou over alles praten. Ik waardeer jou openheid, liefde en hulp. Een speciaal cadeau, op een speciale moederdag, voor een speciale moeder!

Mam ik hou van je! net zoveel als ik van papa hou!

Schilderij_papa_boot_088 Schilderij_papa_boot_089

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *