Het buikje weer mooi rond gegeten. Heerlijke koude macaronischotel! Met dit weer is koude macaronischotel het lekkerste avondmaal!
Maar het heeft wat voeten in aarde gehad… Want je raadt het al… het was papa’s recept. En helaas heeft hij nergens een receptenboekje achter gelaten. Dus moesten we zelf op ontdekkingstocht! Maar het is gelukt en nog lekker ook. Ik denk dat papa tevreden zou zijn, al weet ik zeker dat hij net een scheutje meer van dit of een snufje meer van dat erin had gedaan. Maar voor een eerste keer lang niet slecht, hoor ik hem in mijn achterhoofd zeggen…
En voor Jolanda en alle anderen die nu zitten te watertanden… Het recept:
- Blikje smac, gesneden in blokjes.
- Blik ananas (kleine stukjes).
- Sjallotje, heel fijn gesneden.
- 1/3 prei, heel fijn gesneden.
- Macaroni koken en laten afkoelen.
- Saus; paar flinke scheppen mayolijn, flinke scheut magi, aromat en een beetje zout.
Alles goed mengen en dan met boven genoemde smaakverfijners op de voor jou acceptabele smaak maken. Dan zeker een uur in de koelkast… En maar hopen dat het resultaat net zo goed is als dat van ons. (Oja, wat over is niet weg gooien… de volgende dag is het nog lekkerder!)