En toen was het kwart over twee en was het huis eindelijk leeg! Nog een heel klein beetje opgeruimd. Liever ruim ik alles meteen op, maar ik wist wat mij een paar uur later te wachten stond en dan zou ik genoeg tijd hebben.

En inderdaad de nachtrust van half 3 tot kwart voor 6 zorgde ervoor dat nog voor 7 uur de woonkamer opgeruimd, gezogen en schoon was. Ik had al vlug in de gaten dat ik bezig moest blijven om niet stiekem ergens in een hoekje in slaap te vallen. Rev speelde als een echte jongen met zijn autootjes (dat doet hij vooral als Liv er niet bij is) en ik zorgde dat ook de vaatwasser werd uitgeruimd, de post uitgezocht, de wc schoon, het oud papier keurig verpakt aan de weg en… ga zo maar door.

Toen ik om 8uur (een half uur voor afgesproken) Tim onder de douche hoorde gaan hadden de kinderen hun brood achter de kiezen (ook al zijn dat maar een paar kiezen) en had ik ze goed en wel in de kleren, gewassen en hun haren in de plooi.

Tim gooide om kwwat over negen de deur achter zich dicht. Bij zich had hij een goed gevulde tas, een bal, een poppenbuggy met pop en twee kinderen in opperbeste stemming. Op naar de voetbal!

En moeders… op naar haar bed! Met een kopje thee en een leuk tijdschrift nestelde ik mij onder mijn heerlijk dikke deken. Om kwart over 11 werd ik wakker. Zo dat is weer anderhalf uur erbij. De teller van nachtrust staat inmiddels op 5uur. Met 6 uur ben ik de laatste maanden tevreden (ooit was dat 8 á 9 uur…!) er moet dus eigenlijk nog een uurtje bij. En je gelooft het niet, die ga ik nu proberen te pakken. Eén geluk… ik heb mijn pyama lees: oude kloffie nog aan en ik heb besloten om hem vandaag ook niet meer uit te doen. Of misschien heel eventjes dan als ik even met de kinderen in bad ga.

Ik heb Tim er al op voorbereid. Die is nu korfballen, maar heeft beloofd eten in huis te halen. Liv adviseerde hem aardappeltjes met bietjes, ik hoop op iets meer "zaterdags"!

 

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *