Ik geloof dat we een invalidekaart voor Rev moeten aanvragen.

Rev heeft namelijk een zeer beentje. Het is zelfs zo’n zeer beentje dat hij (zonder zetpil) nergens komt. We zetten hem op een plek in de kamer neer en daar zit hij een half uur later nog.

Het levendige, beweeglijke, altijd actieve jongentje is opeens een jongetje dat rustig op dezelfde plek geconcentreerd aan het spelen is. Mooi om te zien dat hij ook zo rustig kan spelen.

Wat minder mooi is, is dat hij echt last heeft van zijn been. Het begon woensdagavond al een beetje, donderdag zag ik het steeds erger worden en vanaf gisteren komt hij niet meer van zijn plek. Het vervelende is dat we echt niet weten waar hij last van heeft. We kunnen niet ontdekken of het zijn voetje, knie, bovenbeen of heup is. Het beentje is niet echt dikker dan de andere en we zien nergens een rode plek of iets dergelijks dat de pijn kan verklaren.

Vanmorgen was hij er zo van slag van dat ik hem toch maar een zetpilletje heb gedaan. En met resultaat, want hij komt weer van zijn plek. Al kruipt hij als een klein aapje….

April_2010_beentje_rev_015

Een zetpil helpt dus, maar of het verstandig is vraag ik mij af. De oorzaak is daarmee nog niet bekend en we hebben de vinger nog steeds niet op de zere plek kunnen leggen. Waarom gebruikt Rev zijn been niet? Waar komt de pijn vandaan? Gaat het met rust over of is bewegen juist wel goed? Ik weet het echt niet. Mijn gevoel op dit moment zegt: geen zetpil geven en maar even mee gaan in de rust die hij zijn eigen lichaam geeft door zich niet te verplaatsen. Wanneer het maandag niet over is ga ik de huisarts er een blik op laten werpen, misschien kan hij de zere plek vinden…. En tot die tijd… Moeten we dus maar een invalide kaart voor hem gebruiken en opzoek gaan naar de meest gunstige pakeerplekjes, dichtbij alles waar hij graag in de buurt is.

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *