Ik geloof dat we een invalidekaart voor Rev moeten aanvragen.

Rev heeft namelijk een zeer beentje. Het is zelfs zo’n zeer beentje dat hij (zonder zetpil) nergens komt. We zetten hem op een plek in de kamer neer en daar zit hij een half uur later nog.

Het levendige, beweeglijke, altijd actieve jongentje is opeens een jongetje dat rustig op dezelfde plek geconcentreerd aan het spelen is. Mooi om te zien dat hij ook zo rustig kan spelen.

Wat minder mooi is, is dat hij echt last heeft van zijn been. Het begon woensdagavond al een beetje, donderdag zag ik het steeds erger worden en vanaf gisteren komt hij niet meer van zijn plek. Het vervelende is dat we echt niet weten waar hij last van heeft. We kunnen niet ontdekken of het zijn voetje, knie, bovenbeen of heup is. Het beentje is niet echt dikker dan de andere en we zien nergens een rode plek of iets dergelijks dat de pijn kan verklaren.

Vanmorgen was hij er zo van slag van dat ik hem toch maar een zetpilletje heb gedaan. En met resultaat, want hij komt weer van zijn plek. Al kruipt hij als een klein aapje….

April_2010_beentje_rev_015

Een zetpil helpt dus, maar of het verstandig is vraag ik mij af. De oorzaak is daarmee nog niet bekend en we hebben de vinger nog steeds niet op de zere plek kunnen leggen. Waarom gebruikt Rev zijn been niet? Waar komt de pijn vandaan? Gaat het met rust over of is bewegen juist wel goed? Ik weet het echt niet. Mijn gevoel op dit moment zegt: geen zetpil geven en maar even mee gaan in de rust die hij zijn eigen lichaam geeft door zich niet te verplaatsen. Wanneer het maandag niet over is ga ik de huisarts er een blik op laten werpen, misschien kan hij de zere plek vinden…. En tot die tijd… Moeten we dus maar een invalide kaart voor hem gebruiken en opzoek gaan naar de meest gunstige pakeerplekjes, dichtbij alles waar hij graag in de buurt is.

Je houdt misschien ook van...

5 Reacties

 1. Ik zit dit in de pauze op mijn werk te lezen, het is een jaar geleden maar voelt nog als de dag van gisteren.Heel veel sterkte voor jullie vandaag!

  We staan niet altijd stil
  bij het woord 'samen'.
  Maar het is een groot gemis
  als 'samen' uit het leven is…..

  Liefs Ramona

 2. Lieve Nicolle,

  Zoals je weet lees ik vaak je mooie gedichten en verhalen op deze site. Ik had me voorgenomen om vandaag ook te reageren. Alleen om jou en je familie te laten weten dat wij zeker vandaag aan Rijk en jullie allen denken. Sterkte voor vandaag en alle andere moeilijke dagen die nog komen. Veel liefs van ons allemaal.

 3. Joke en Henk, Marixeblle en Alwin, Laurens

  Net met onze Marielle thee zitten drinken en we hebben aan Rijk gedacht, Marielle zei ik kom 4 keer in de week langs die plek en steeds moet je kijken en dan denk je er weer aan. Een jaar voorbij, zonder Rijk en ook vandaag willen wij jullie laten weten dat wij aan jullie denken, sterkte voor vandaag en alle andere dagen waarin jullie de aanwezigheid van Rijk zo ontzettend missen.

  2009 jaar van
  hoop en vrees
  geloof en twijfel
  vreugde en verdriet
  gezondheid en ziekte
  dankbaarheid en spijt
  nieuw leven en sterven
  vertrouwen en loslaten
  het was een stormachtig jaar

  2010 jaar van …..
  wat het nieuwe jaar ook
  brengen mag,
  wees er voor elkaar,
  dag na dag.

  Lieve groeten van ons

 4. Danxebl, Esther & Maud

  Lieve Nicolle,

  Veel aan jullie gedacht, gister en vandaag…
  Hoop dat jullie de dag een beetje doorgekomen zijn met elkaar.
  Vanuit Nijeveen in ieder geval een dikke knuffel voor jullie allemaal!!

 5. Oh, gaat het al wat beter met Rev??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.