Druk, druk, druk! Maar hoe ontspan je dan?

Deze vraag kreeg ik de afgelopen weken meerdere keren. Ontspannen is voor mij een uitdaging. Ik heb altijd het gevoel dat ik beter functioneer als ik mij inspan. Ik houd van werken en actief zijn. En toch kan de boog niet altijd gespannen staan.

Er zijn een paar momenten waarop ik wel echt kan ontspannen. Zo kan ik uren in een jacuzzi zitten. Gezellig met een stel, maar ook gewoon in m’n eentje. Als we een vakantiehuisje boeken zoeken we er dan ook vaak één met jacuzzi. Ook de sauna werkt goed. Zodra ik het complex inloop en mijn telefoon uitzet ben ik al ontspannen. Ik heb geen tijd nodig om even te wennen of te onthaasten. De sauna zit helaas niet om de hoek en ik gun mezelf veel te weinig de tijd om het gewoon regelmatig te plannen. En dus ga ik nu zo’n één keer in de twee maanden echt helemaal uit.

Er is nog wel een plek waar ik ook tot rust kom en dat is gewoon in bad. Maar sinds dat we in onze meergeneratiewoning wonen hebben we geen bad meer. In ons oude huis hadden we er wel 1 en daar zat ik gerust een paar keer in de week in. Tijdschriftje mee of de laptop aan. Het bad zorgt ervoor dat ik tussendoor geen andere dingen doe. Het zou nogal bijzonder zijn als ik het bad uitstap om toch even de planten water te geven. Dat kan als je een programma kijkt op de bank wel en daardoor lukt tv kijken nooit lang. Ook houd ik van die warmte. En als het water teveel afkoelt doe ik er gewoon wat heet water bij. Laat mij maar badderen!

Maar het feit is dat we thuis dus geen bad hebben, of sinds gisteren hadden. Ik ging namelijk opzoek naar mijn ontspanning…

Onze badkamer is nog prima en is door mijn vader zelf gemaakt. Geen haar op mijn hoofd die er dus aan dacht om de badkamer te verbouwen. Een jacuzzi in de tuin dan? Wat een geld alleen maar omdat ik wil bubbelen. Rev houdt er ook wel van, maar Tim, Liv en mijn moeder zijn geen liefhebbers. En naast het budget laat de grote van de tuin het ook niet echt toe. Dus zocht ik verder! Ik struinde op internet en pinterest. Ik vond de stocktank, een stoer bad voor buiten. Geschikt voor koud, maar ook voor warm water. De kleinste bleek echter toch te groot om voor elke badbeurt te vullen. Dan moest ik nog met chloor aan de slag en dat was niet mijn bedoeling. Bij de vrouw van een vriend van vroeger had ik wel eens op instagram een gewoon bad in de tuin gezien. Ik vroeg naar haar ervaringen. Eigenlijk niet geschikt voor de winter, omdat het water dan te snel afkoelt, tenzij je hem zou isoleren. Ondertussen had pinterest mij al heel veel opties voor tuinbaden geleverd en informeerde ik naar een bedrijf die dit zou kunnen maken. Totdat ik mijn oom het idee voorlegde. Hij zag het meteen zitten en stelde al snel de vraag “wanneer breng je dat bad?”.

En zo was hij de afgelopen 2 weken druk om mijn wens te bouwen! Gisteren was het zo ver en startte de uitdaging om hem te verplaatsen van zijn schuur naar onze tuin. Het was even een onderneming, maar vanaf nu heb ik een bad! En raad eens wat ik gisteren de hele avond gedaan heb?

Ik mag het van hem niet steeds zeggen, maar doe het toch!

Ome Henk je bent geweldig!!! 1000 maal DANK!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *