Ruim twee jaar wonen wij nu in ons huis hier in Baalderveld. Een heerlijk huis, helemaal naar onze smaak. Dat  er bijna niets verandert hier in huis komt door mij. Ik houd er van dat alles het zelfde blijft.

Ons interieur is zwart met wit. De bijkleur is geel. Dit zijn allemaal losse spulletjes, zoals kussens, potjes en kaarsjes, zodat ik nog eens van bijkleur zou kunnen veranderen. Nou mooi niet hoor, ik ben een beetje beetje heel erg  gehecht geraakt aan al het geels.

De enige vertrekken hier in huis die echt nog wel eens veranderen zijn de kamers van de kinderen. Dit komt voort uit vooral pure noodzaak. De kamers krijgen namelijk zo in de loop der tijd een andere functie. Waar er eerst alleen geslapen en verschoond diende te worden, is het toch nu ook steeds vaker een speelplek. Heerlijk zelf nog even in bed blijven dommelen terwijl de kinderen zich vermaken in hun eigen kamertjes. Liv vroeg laatst zelfs overdag al of ze even op haar kamer mocht spelen. En natuurlijk mag dat best, lekker even zonder broer je eigen spel spelen. Ze heeft zich er bijna een uur vermaakt in haar uppie.

Liv haar kamer is dus best geschikt om even lekker te spelen. Alleen niet zo geschikt voor haar kleine broer. Alle boeken stonden namelijk op grijpgragige kinderhoogte. Liv heeft er nooit één kapot gemaakt. Rev daarintegen pakt ze nu ook al en verslindt ze. Hij neemt af en toe echt de tijd om in boekjes te "lezen", hij is alleen niet zo voorzichtig met de bladzijden. Vandaar dat ik de echte voorlees- en prentenboeken hoger op wilde zetten, er was alleen geen plekje hoger op beschikbaar.

En daarom werd er afgelopen woensdag een boekenplank op Liv haar kamer gehangen. Kregen ook de vlaggetjes die tanti had gemaakt een definitief plekje en werd er even wat geschoven en opgeruimd. Ook op Rev zijn kamertje werd wat geschoven zodat ook hij wat meer speelruimte heeft.

Toen liv en Rev 's middags terug kwamen van de speeldoos waren ze blij verrast met hun "nieuwe" kamertjes. En eigenlijk is hun moeder er ook wel heel blij mee… Oordeel zelf maar…

Ga je voor de lieve roze met een beetje limegroene  meisjes kamer of houd je toch meer van de stoere blauw met zilveren jongenskamer???

2010-11-11 november nicolle 

2010-11-11 november nicolle1 

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *