Geregeld brengt oma Liv naar bed. Terwijl het vaste ritueel plaats vindt start ook altijd een interessant gesprek. Een gesprek tussen oma en haar kleindochter:

Ga je lekker slapen Livie? Ja oma.

Je hebt ook zo’n lekker bed hè? Je mag ook wel een keer in mijn bed slapen.

Ooh dat lijkt mij heerlijk, dat doe ik een keer. Dan mag je bij mij in bed logeren oma!

De volgende dag herinnert Liv oma meteen aan haar afspraak. En wanneer oma haar verder op in de week weer naar bed brengt start weer het zelfde gesprek. En weer wordt oma er de volgende dag even aan herinnerd. Totdat Oma zei:

Wanneer moet papa weer snachts werken? Vrijdag.

Dan kom ik vrijdag bij jou logeren! Jippie, oma komt logeren!

En gisteren was het zover. Ik maakte ivm het formaat van Liv haar peuterbed toch ook het slaapbankje op zolder klaar waar ze samen in konden. Ik haalde chips en cola light en bolletjes en een sapje voor dit spannende logeerpartijtje. Voordat ik ze tegen half 10 naar bed bracht aten ze samen chips op de bank. Daarna de gevaarlijke trap naar zolder op en nog even een verhaaltje aan ze voorlezen. Toen een slaapliedje zingen en een dikke kus. Weltrusten samen en gelijk gaan slapen hè! Over dat laatste maakte ik mij een beetje zorgen. Gelukkig zijn ze bijna direct gaan slapen en heb ik ze niet weer gehoord. Totdat ik om half 8 iemand hoorde roepen:

Wij zijn wakker!

Hup met een ontbijtje naar boven en lekker samen een broodje op bed eten. Het was een geslaagd logeerpartijtje! Oma, je mag vaker komen logeren!!

Logeren_4 Logeren_3 Logeren_2 Logeren_5 Logeren Logeren_6 Logeren_7

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *