“Als ik zo groot ben als papa dan ga ik ook héél véél paprikachips eten”, vertelt Rev mij onder het tandenpoetsen. “Als ik zo groot ben als mama word ik ook juf net als mama”, reageert Liv.

Maar wat wil mama eigenlijk worden als ze “groot” is?

Als klein meisje wist ik al heel goed wat ik wilde worden. Ik wil moeder worden èn juf. Moeder worden was de grootste wens, daar hoef je echter niet voor te leren. En zo ging ik al op mijn 15e aan de slag om mijn tweede wens in vervulling te laten gaan. Op mijn 22e was ik eindelijk juf en kon ik mij weer richten op mijn grootste wens. Dat ik niet op iedere wens 7 jaar hoefde te wachten bleek toen ik al snel daarna zwanger was en op mijn 23e moeder werd van Liv. Vanaf mijn 25e mocht ik ook gaan moederen over een jongentje en voelden wij dat ons gezin met een dochter en zoon compleet was.

Over een paar maanden gaan mijn beide kinderen naar school. Ik ben dan 29…. Negenentwintig, moeder van twee schoolgaande kinderen en juf. En wat wil ik dan nu worden als ik groot ben?

Deze vraag spookt steeds vaker door mijn hoofd. Want toen ik jong moeder werd zei ik altijd dat ik wel weer ging studeren als mijn kinderen naar school gaan, dan ben ik immers nog geen eens 30. Dat punt is echter bijna bereikt. Ik sta dan ook open voor een studie, maar wat wil in dan toch worden als ik groot ben?

Word ik bloemist, wijkverpleegkundige, gezinscoach, ergotherapeut, bakker, rouwverwerking deskundige, kraamverzorgster? Of blijf ik toch in het onderwijs en zoek de uitdaging in een ander soort onderwijs? Of… Of…. Of….?

Genoeg stof om over na te denken! En wat wil jij eigenlijk worden als je groot bent?

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *