Last Christmas klinkt het door de speakers in de stad. Zelfs tijdens het winkelen word je herinnerd aan vorig jaar kerst.

En ja dat kerst is nou juist dat gene waar we niet zo graag aan denken. Natuurlijk denken we veel aan vorig jaar. Wat deden we, waar waren we en hoe voelden we ons? Maar dat gevoel van toen is anders dan dat gevoel van nu. Want ik voel veel, heel veel, maar helaas geen kerst.

Vorig jaar had ik de kerstboom met al zijn tierelantijntjes al vroeg in huis staan. Toen schreef ik op deze weblog het volgende…

Kerst is… Voor mij vooral gezellig. Natuurlijk vier ik ook een bijbels feest als juf van een christelijke school, maar tot de 24e vind ik de gezelligheid toch wel het mooiste aan deze tijd.

Wat kan je leven toch veranderen en wat kan je gevoel een andere wending aannemen. Want als ik op dit moment op moet schrijven wat kerst voor mij betekent dan zeg ik:

Kerst is… Voor mij vooral een bijbels feest dat ik moet vieren op school. Het blijft een familiefeest, maar als je familie niet compleet is, is er NIETS gezelligs aan.

En toch doe ik mijn best. Ik heb zelfs vandaag de kerst een beetje in huis gehaald. Een nog kleiner boompje dan vorig jaar siert nu mijn huis. Ook Liv haar kerststalletje en andere kerstspulletjes staan klaar voor gebruik.

De kerst is dus in huis… Zou het dit jaar ook nog in mijn hoofd komen?

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *