KNO — –Het vervolg!

Afgelopen zondag gooide Rev er weer een flinke koorts tegen aan. Het was tenslotte alweer een goede week geleden dat hij ziek was geweest.

Eigenlijk was dit een positieve koorts. Kon de KNO-arts maandag goed zien dat wij echt niet voor niets kwamen.

En inderdaad wij hadden niet veel woorden nodig om de arts te overtuigen. Na het dossier van Rev door genomen te hebben wilde hij toch ook nog wel even kijken en inderdaad Rev zijn oren "mooi" rood en zijn keeltje een beetje ontstoken. Hij vertelde ons dat Rev waarschijnlijk een kindje is waarvan zijn oortjes en keel nooit helemaal genezen. De ontsteking verloopt wel in fasen van erg tot wat minder erg, waarbij hij alleen tijdens de erge ontsteking echt ziek  is. Een ontsteking uit zich ook in koorts, dus is het logisch dat Rev zoveel koorts heeft. De al maanden voortdurende verkoudheid hoort hier ook "gewoon" bij.

Al met al genoeg reden om Rev zijn neusamandelen te verwijderen. Zijn keelamandelen laten ze nog even zitten. Kinderen zijn vaak erg ziek van het verwijderen van laatst genoemde amandelen en stoppen vaak met drinken. Kinderen van Rev zijn leeftijd kun je niet uitleggen dat eten en drinken noodzakelijk is, waardoor ze pas bij de leeftijd twee jaar deze ingreep uitvoeren.

Conclusie: Rev staat op de wachtlijst voor het verwijderen van de neusamandelen. Wij worden ter zijne tijd vanzelf opgeroepen, dus wachten wéér rustig af.

Dat de koorts voor maandag zinvol was wilde niet zeggen dat dit ook nog langer moest aanhouden, maarja daar heeft de ontsteking geen boodschap aan. Vandaag had zijn vader een toets en ging zijn moeder op schoolreisje. Gelukkig weet oma Jennie wel raad met zieke kindjes weet ik uit eigen ervaring en heeft zij Rev vandaag heerlijk vertroeteld!

Maar als mama dan thuis komt….

Rev ziek 001
Rev ziek 003
Maar zoals het een echte man betaamd, gewoon blijven eten…

Rev ziek 005
 

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *