Vanmorgen bij het openen van de gordijnen ontdekte ik wederom een witte wereld. Waar ik uitkijk naar de lente blijft de sneeuw maar vallen.

De aanhoudende winter gaf wel een goede reden om mijn voorgenomen soepie ook echt te maken. Afgelopen week zette een www-contact haar voorbereidende soepie op facebook. Het klonk heerlijk en dus mailde zij mij, op aanvraag, haar recept. Ik nam mij voor het in het weekend te maken en haalde alle ingrediëten in huis.

Een zieke Rev gaf mij vandaag de hele middag om aan mijn soepie te besteden. Om half 2 zette ik de pan op het vuur en om half 5 had ik een beste pan soep. Het rook lekker, oogde goed! Nu hoefde het alleen nog maar goed te smaken….

En dat deed het, het was lekker!

Ik durf dus nu hier hardop te zeggen (lees schrijven) ik kook overheerlijke SNERT!

Mijn recept:

Pakje spliterwten

Blaadje laurier

Hamschijf

Rookworst

3 aardappeltjes

Zak met 500gram erwtensoepgroenten

2 groentebouillonblokjes

2 rundvleesbouillonblokjes

Spliterwten goed afspoelen en daarna opzetten met 2 liter (schoon) water. Hamschijf zouten en samen met de spliterwten en een blaadje laurier aan de kook brengen. Dit geheel 2 uur zachtjes laten koken, wel af en toe roeren. Na een uur de bouillonblokjes erbij. Na 2 uur de hamschijf uit het prutje halen en in kleine stukjes snijden. Ook de aardappeltjes schillen en in blokjes snijden. Nu het vlees terug in de pan, inclusief de rookworst in zijn geheel. Ook de aardappel en groente deed ik er op dit moment bij. Dit alles heeft nog zo’n drie kwartier gekookt. Waarbij ik ondertussen de rookworst al in schijfjes had gesneden en terug in de soep deed. Het rook en oogde goed. Na het proeven van meedere personen concludeerden we dat de smaak ook goed was en dus visde ik het blaadje laurier eruit en vulde onze kommen.

Aan tafel werd de conclusie bijgesteld, het was niet alleen goed… het was heerlijk!

Als het nog eventjes winter blijft eten we het binnenkort weer. Al moet ik heel eerlijk bekennen dat ik me nog meer verheug op een bord koude macaronischotel op een klapstoeltje voor de caravan in de zon!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *