Doe wat je altijd deed!

Daar sloot ik het vorige stukje mee af. En begin in vandaag weer mee.

Want dat hebben we vandaag gedaan. We hebben eigenlijk precies hetzelfde gedaan als vorig jaar. Dat was helemaal goed, maar het gevoel dat we vorig jaar hadden komt nooit meer terug. We kunnen best doen wat we altijd deden, maar het gevoel kun je er jammer genoeg niet bij kopen…

Vandaag namelijk heerlijk de dag begonnen met appeltaart. Nog wel zelfgebakken door Arriët. Na de koffie met de Ruskentjes en Beekhofjes richting de rommelmarkt gegaan. De kinderen zouden daar wat zakgeld gaan verdienen en wij zouden wat gaan rond slenteren.

Tussendoor nog even naar huis geweest voor broodjes knakworst en een middagslaapje en toen de groot geldverdieners weer opgehaald.  En dan waar Koninginnedag voor bedoeld is… aan de zuip.. heerlijk al die ranja.

De kinderen speelden samen en wij hadden het naar onze zin met al het lekkers. Liv drentelde er tussen door en vermaakte zich prima. Dat ze soms "wat in de weg liep" en graag met de groten mee wilde doen was niet erg.

Daarna ook nog genoten van het heerlijke eten! En toen uitbuiken…

Jammer genoeg doen kinderen niet aan deze term en gingen weer vrolijk met hun spel verder… Dus ook Liv was weer van de partij. Om de rest even rustig te laten spelen nam ik Liv even mee voor een blokje om. En daar liep ik… op bijna precies dezelfde tijd als vorig jaar, met precies hetzelfde meisje, precies hetzelfde rondje. Wat niet precies hetzelfde was was mijn gevoel….

Toen wilde ik dat Liv zou gaan slapen.. nu dat ze niet zou gaan vallen…

Toen voelde ik mij gelukkig met mijn dochter… nu overheersde er trots…

Toen had ik genoten van de dag… nu had ik genoten van de kleine mooie dingen van de dag…

Wat toen was, komt nooit meer terug. Er zijn hele fijne momenten elke dag weer,  maar er zijn ook zo ongeloofelijk veel momenten dat het gemis zo ontzettend aanwezig is. Want hoe je het ook wendt of keert… Papa had hier gewoon bij moeten zijn!

Je houdt misschien ook van...

7 Reacties

 1. Hoi lieverd,

  Fijn om mooie bloemen te krijgen,ik ben heel erg blij dat er heel veel mensen zijn die er voor jullie zijn. Ik woon niet om de hoek maar elke dag weer denk ik aan jullie en brand ik een kaarsje bij de foto van ome Rijk.Dat voelt goed…zorg goed voor elkaar, ook al doet het heel veel pijn, ik geloof dat ome Rijk alles ziet en trots is….

 2. Ramona, je bent een lieverd en een berichtje op m'n log of een lief kaartje zegt heel veel. Dankjewel, kus!

 3. Hallo lieverds
  Ja zeg het met bloemen neem vaker een bloemmetje mee zo kun je nog wel even door gaan mooi dat jullie zoveel aandacht krijgen hoor en dat ben je ook wel nodig
  Ik woon ook niet in de buurt maar daarom denk ik wel elke dag aan jullie
  Gaat het alweer een beetje beter met je wel goed op jezelf en elkaar passen hoor ik hoop dat je snel weer mag werken maar Nicolle luister maar goed naar je lichaam en als het teveel word neem dan maar gewoon je rust dat ben je dan nodig nou lieverds dikke knuffel en liefs voor jullie allemaal

 4. Hai lieve Nicolle,

  Ik heb net de link van je weblog van Hans Bakker gekregen. Ik ben diep onder de indruk. Mooi hoe je alles wilt delen met anderen.
  Ook al sta ik een stuk verder van jullie familie af, ik denk nog vaak aan jullie en aan Rijk. Met mij nog heel veel meer mensen. Dank je wel voor dit kijkje in je hart en in je leven.
  Geef je Jenny, Aisha, Tim en de kleine Liv een hele dikke knuffel van ons? En voor jezelf ook natuurlijk. Hou je goed Nicolle, alhoewel ik het me bewust ben dat het ontzettend moeilijk en zwaar op z'n tijd is.

  Heel veel liefs,
  Ancilla.
  xxx

  (zusje van Emilie …..)

 5. Ramona Pullen

  Weer prachtig geschreven!
  En oh zo waar!
  Liefs

 6. hey kanjers
  ja nicolle je hebt helemaal gelijk je vader had er bij moeten zijn maar er komen nog heel veel mooie momenten in jullie en ons leven hoop ik waar je vader ook getuige van had moeten zijn rijk kijkt ongetwijfelt mee met alle mooie en minder mooie momenten en we zullen hoe moeilijk het ook is en word ons leven moeten gaan leven jij zonder je vader wij zonder rijk ik weet dat jullie het verschrikkelijk moeilijk en zwaar hebben maar ik weet ook dat ooit de zon weer voor jullie en ons zal gaan schijnen
  we denken elke dag aan je vader je moeder aisha tim liv en jou
  dikke knuffel van ons

 7. Hoi, Tim Nicolle en Liv

  Van Harte Gefeliciteerd met jullie kleine mannetje/broertje REV! wij komen gauw is op bezoek

  x Britt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.