Kerst is… Voor mij vooral gezellig. Natuurlijk vier ik ook een bijbels feest als juf van een christelijke school, maar tot de 24e vind ik de gezelligheid toch wel het mooiste aan deze tijd.

Afgelopen zaterdag was ik de hele dag oppad. Ik had een verjaardag en ging met mijn moeder, mijn zus en tante naar de musical Tarzan. Daarna nog een lekker hapje eten, dus laat terug.

Tarzan_002 Tarzan_001

Maarja het weekend naar Sinterklaas hoort bij mij de kerstboom echt in huis gezet te worden. Dat zou ook wel kunnen, ik had zondagochtend nog wel wat tijd over. Maar hoe kwam die kerstboom dan bij ons thuis? Ik heb Tim maar oppad gestuurd. Schrijf het maar even op een briefje zei hij. Dat heb ik gedaan met als extra notitie dat het een klein boompje mocht worden, wel een volle boom en met kluit. Ik was benieuwd. ’s Avonds thuis gekomen stond hij er toch echt en inderdaad een mooi, klein, vol boompje met kluit! zou ik het nu nog doen heb ik even gedacht… Nee toch maar morgen vroeg.

Dus zondagochtend het boompje opgetogen en ons huis kerstklaar gemaakt. En hier is het resultaat:

Kersthuis_001 Kersthuis_004 Kersthuis_005

Oei… allemaal spullen waar Liv niet aan mag komen, maar ik heb natuurlijk ook aan haar gedacht…

Kersthuis_002  Een tafeltje met eigen boom, kerststal en kerstboekjes. Verder heeft ze ook nog een kersttreintje en kerstknuffels. Ook Liv komt met kerst niets te kort.

Toen Tim ’s morgens beneden kwam was zijn reactie "oo mooi" of nee zegt ie "gezellig". Tim heeft niets met kerst en alle kerstversiering, maar gelukkig laat hij mij lekker mijn gang gaan. Ik denk dat alle mannen het zelfde zijn. Toen ik maandagochtend in de klas maar 1 lanp aan had gelaten en de kerstboompjes ghad laten branden was de reactie van één van de jochies uit mijn klas "Juf, waarom is het hier zo donker? Ik zie amper waarmee ik speel"… Ach ja… Mannuh!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *