Afgelopen zondag stond het jaarlijkse pokerdagje weer op het programma. Negen mannen om de pokertafel en één kok in de keuken en bediening.

Dit jaar was de locatie mijn/onze woonkamer en keuken!

Om tien uur ging de Italiaanse dag van start met een sterke bak espresso en een glaasje amaretto.

Na het weegmoment (wat de tafelindeling bepaald) konden de eerste fiches gekocht worden en kwamen de eerste kaarten op tafel. Het bier volgde vrij snel daarna.

Tussen het kaarten en bier drinken door bleef de kok zorgen voor lekkere Italiaanse hapjes. Af en toe kwam er een toeschouwer langs om het geheel vol bewondering te aanschouwen.

Om 17.00 uur werd het kaarten even gestaakt om een straat verderop aan tafel te gaan (met dank aan mijn moeder en zus), uiteraard met Italiaanse gerechten. In een uur tijd werden de magen goed gevuld en gingen de mannen weer terug richting pokertafel. Daar werd onvermoeibaar nog een derde ronde gespeeld.

Om half 8 schoven ook Liv en Rev eventjes aan en keken verwonderd naar het tafareel dat zich in hun huis afspeelde. Toch sliepen ze, ondanks het lawaai van pokerende mannen, beiden binnen 5 minuten. Toen om 21.00 uur het huis leeg en opgeruimd was konden we (ja zeker, ik ook) terug kijken op een geslaagde dag. Geen financiële winst, maar de ontzettend leuke dag was al een winst op zich!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *