Rev had op een boerderij geboren moeten worden. Dat grappen wij altijd als we ons kleine mannetje ’s avonds vies van de modder in bad dompelen. Rev houdt van trekkers, koeien, buiten spelen, ruimte en vies worden. Eigenlijk houdt hij van alles dat met de boerderij te maken heeft.

Een aantal weken geleden las ik op mijn twitter een bericht uit de Stentor. Er was een opendag op een agrarische kinderopvang. Dat is het! Dat is wat voor ons boertje! We hadden echter al plannen voor de dag dus konden niet naar de opendag. En toch bleef het in mijn gedachten hangen. Dus ik googlede en bekeek hun website, www.hetkalfje.nl

Een splinternieuwe kinderopvang direct naast de boerderij. “Het Kalfje” ging niet meer uit mijn hoofd. En dus gingen wij samen een kijkje nemen op deze prachtige locatie. Een varkensschuur verbouwd tot kinderopvang. Een grote ruimte, licht en modern ingericht. Wij waren meteen verkocht en ook Rev was opslag verliefd. Hij sprong op de (speelgoed)trekker en reed rondjes met de giertank. Proefde besjes van de kruisbessenstruik en gleed met zijn witte broek van de zwarte glijbaan.Van de koeien in de stal was Rev behoorlijk onder de indruk en ook zat hij wel 15 minuten op zijn hurken bij het melkapparaat. Hij liet de kalfjes aan zijn hand ruiken en bekeek de grote tractor aandachtig. Dit was DE plek voor onze smeerkees.

Dat dit ook betekent dat we Rev altijd met de auto moeten brengen en halen omdat het niet meteen om de hoek ligt nemen we voor lief. Ook betekent het dat hij afscheid moet nemen van zijn oude vertrouwde plekje. De speeldoos is meer dan drie jaar zijn “school” geweest. Hij is altijd enorm gek op zijn leidsters geweest (en wij ook) en ook op zijn groepsgenootjes. De afgelopen maanden zijn echter al zijn vriendjes vertrokken naar de basisschool waardoor er weer plek was voor de nieuwe kleine peutertjes. Wat dat betreft is het dus niet zo’n probleem om net als zijn vriendjes afscheid te nemen van de gele groep.

En vandaag was het zover. Vandaag ging Rev voor de laatste keer naar de Speeldoos. Met een emmertje met boerderijdiertjes en boerderijdrop voor zijn vriendjes bracht ik hem weg. Hij had er zin in!

De leidsters hielden mijn fototoestel en legden deze bijzondere dag voor ons vast….

Hij heeft enorm genoten en naast dat hij zelf leuke dingen weg mocht geven, kreeg hij ook nog van alles moois!

Rev zei onderweg op de fiets al…. “En nu ga ik naar de kinderboerderij hè!” want daar heeft hij ook enorm veel zin in! Ik hoop dat hij ook daar zich snel thuis zal voelen. Zijn overall en regenlaarsjes liggen al voor hem klaar.

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *