Ieder kind is bijzonder en zo ook het jongentje hier in huis.

Rev is een heerlijk joch!

Energiek, enthousiast, positief, goud eerlijk, ontwapenend en hij heeft een geweldig gevoel voor humor!

Hij is echter ook een tikkeltje chaotisch, vindt het lastig om te plannen en overzicht te houden.

Bekijk je dan de activiteiten die er zoal op een dag moeten gebeuren dan kun je je vast voorstellen dat voordat we ’s morgens op de fiets naar school zitten er al heel veel actie is geweest in ons gezin.

Uit Rev zijn slaapkamer klinkt een diepe zucht… Alweer de schone onderbroek vergeten aan te doen. Als deze door welke reden dan ook niet meer bovenop de stapel ligt is de kans erg groot dat Rev daar achter komt wanneer hij helemaal is aangekleed. Natuurlijk enorm frustrerend wanneer je de helft van het aankleedproces nog eens overnieuw moet doen.

Rev heb je gepuft (medicijnen)??? Ik zie hem denken! Zijn antwoord is veelzijdig: Uhhhh ja, of nee, of… ik denk het wel.

Tim, heeft Rev gepuft?

Nee!

Oohhh hoor ik Rev zeggen, dan was dat gisteren!

Niet zomaar iets om te vergeten of per ongeluk 2 keer te doen.

Even later: Rev schoenen aan!

Meneer gaat keurig zijn schoenen halen. Althans zo lijkt het… Als hij een paar minuten later voor mij staat met de vraag:

Mam, wat moest ik ook alweer gaan doen? weet ik zeker dat het inderdaad alleen zo leek.

En dus stuur ik hem nog een keer met dezelfde boodschap op pad…. En hoop dat hij voor 8.15 uur zijn schoenen aan heeft en niet op sokken in de klas belandt.

En dan hebben we het nog niet gehad over het broodje eten, gel in zijn haar, wassen en zijn fiets buiten zetten.

Duidelijk is dat Rev een beetje hulp nodig heeft als het gaat om het overzien en uitvoeren van dagelijkse handelingen. En daar werden de dagritmekaartjes voor thuis geadviseerd.

En dus zocht ik het hele www af om aantrekkelijke, duidelijke kaartjes voor Rev te vinden die ook nog in alle door ons gewenste activiteiten beschikbaar waren.

Je begrijpt vast dat geen enkele site aan alle drie de wensen tegemoet kwamen.

En zo vroeg ik een creatieve, tekenende moeder die ook nog eens houdt van creëren om ons te helpen. En daar ontstonden prachtige kaartjes voor Rev.

Op dit moment gebruiken we de kaartjes al een aantal weken. Waar ik de eerste weken nog een paar keer moest vragen of zijn kast al leeg was (fijn zo’n kast van metaal en magneetjes achter de kaartjes) komt hij nu geregeld trots melden dat hij nog maar 2 kaartjes moet.

We kunnen dus concluderen dat het werkt en daar zijn wij dan weer erg trots op!

En ook voor het naar bed gaan volgt hij de kaartjes:

Dankjewel xxmiek  !!!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *