De afgelopen dagen is er flink opgeruimd in huize Huisinga/Slot. Niet omdat dit mijn hobby is, maar waarom dan wel?

Morgen komt voor de eerste keer mijn tante om mij in mijn huishoudelijke taken te ontlasten. Het woord schoonmaaktser wil ik daarbij niet in de mond nemen. Dit klinkt negatief en ik ben juist heel blij met deze hulp in huis!

Toen Tim en ik allebei full-time werkten kwam mijn tante ook om de week. We werkten allebei hele dagen, waren op zaterdag druk met de korfbal en hadden geen zin om dan op zondag in huis aan het werk te moeten. Waar we zeker ook geen zin in hadden was gezeur om de huishouding.

Toen Liv geboren werd en ik part-time ging werken kon ik het allemaal wel weer zelf gaan doen. De laatste maanden voelt het runnen van mijn gezin echter steeds vaker als full-time werken. Zoals iedereen inmiddels weet is Rev een echt handenbindertje en poets ik doorgaans alleen als hij op bed ligt. Dit kan zijn tijdens zijn middagslaapje, maar het komt ook geregeld voor dat ik nog sta te poetsen/boenen/strijken na acht uur 's avonds. Opzich vond ik dit niet een zo'n probleem. Opzich…

Alleen die verrekte badkamer! Wat heb ik een hekel aan het poetsen van dit vertrek. Ik haal er zo nu en dan een doek doorheen wanneer de kinderen in bad zitten, ik zelf aan het douchen ben of mij klaar maak voor de dag. Maar echt met een emmer en sop er flink in aan het boenen… nee dat is niet mijn hobby. De keren dat ik er tegen aan hik en het later aan het doen ben denk ik altijd "eigenlijk zou ik iemand voor de badkamer moeten hebben".

En toen kwam er zomaar een geweldig aanbod. Mijn tante had de dinsdagmorgen om de week weer tijd om bij mij te komen soppen. Vanaf morgen wordt dus iedere twee weken mijn badkamer heerlijk gepoetst! De tijd die dan over blijft, ze komt namelijk 3 hele uren, gaat ze gebruiken voor het toilet en de benedenverdieping. Dit alles zal echt niet helemaal lukken binnen de drie uur, maar ik ben zelf ook echt niet te beroerd om wat te doen.

Nu begrijpen jullie vast mijn opruimwoede van de laatste dagen. Want je laat iemand die jou zo komt ontlasten toch niet ook nog jou zooi opruimen. Ik wil er dus voor zorgen dat het huis is opgeruimd voordat ze komt. En dat betekent schoenen rapen, speelgoed uitzoeken, dvd's sorteren, kastjes opruimen en  poetsdoeken en schoonmaakmiddelen sorteren.

Ik verheug mij nu al op mijn thuiskomst morgen! Liv en Rev nergens aankomen, mama wil even genieten van haar schone huis! Want schoon wordt het, mijn tante is namelijk super nauwkeurig!

Lang leve de tantes!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *