Na een heerlijke verjaardag met voor ons doen niet heel veel bezoek, maar wel de hele dag door lag ik tegen één uur heerlijk in bed. Ik had de boel de boel gelaten, morgen zie ik wel weer.

Vanmorgen begon ik de dag dus in de rommel. Helemaal niet erg, want ik had de hele ochtend om op te ruimen en schoon te maken en 's middags zou ik bijkomen met Liv in het zwembad.

Tim bracht Rev naar de speeldoos en Liv slenterde en speelde heerlijk om mij heen. Toen rond kwart over tien de telefoon ging was ik nog niet halverwege mijn werk. Het was de leidster van Rev. Rev had toch weer verhoging. Ze wilde even overleggen of ze hem gewoon naar bed moesten doen straks of dat ik hem liever zou ophalen.

Tuurlijk haal ik hem dan op. Een jochie dat zich niet fit voelt is het liefste bij zijn moeder en slaapt dan het lekkerst in zijn eigen bedje. Ondertussen kwamen wel al mijn hersenen in werking, want hoe gaan we dit doen? Ik loop nog in de pyama, het huis is nog niet aan kant, de boodschappen zijn nog niet gedaan, Saar is nog niet uit geweest en het belangrijkste LIV. Hoe ga ik het middagje quality-time voor Liv nu aanpassen?

Ik belde Aniek, waarmee ik zou gaan zwemmen. Zij hielp mij meteen flink op weg. Ze liet Saar uit. Zou Liv om 12uur komen halen zodat die alvast meekon naar het zwembad, ik zou komen als Rev wakker was.

Ik sprong onder de douche, maakte mijzelf en Liv straatklaar en sprong op de fiets. Eerst langs Aniek de sleutel brengen, toen naar de Plus een paar boodschappen doen Rev moest maar even 10 minuten langer wachten en HUP door naar het kinderdagverblijf.

Daar zat Rev heerlijk aan een broodje, die Liv hem even verder voerde (ik weet het dieren voer je, kinderen geef je te eten, maar hoe moet ik dan formuleren?). Toen op de fiets naar huis. Op de fiets merkte ik al dat Rev vooral moe was, maar verder goed te pas. Dus thuis Rev zo door naar bed gedaan. Liv werd inmiddels door Aniek opgehaald en ik ging verder met opruimen.

En nu? Nu is het huis opgeruimd en schoon! Heb ik drie wassen in de lijnen hangen en stiekem ook wat  in de droger gedaan. Ligt Rev nog heerlijk te slapen. Staat de zwemtas van ons tweetjes klaar voor vertrekt. En zit ik in mijn badpak ik heb het echt bloedheet hier op zolder met de droger aan en net een schoonmaakklus achter de rug achter de computer te wachten tot meneertje wakker is. En dan fiets ik toch nog maar even naar het zwembad om ook Liv nog even de aandacht te geven die ze verdiend heeft. En als het niet gaat gaan we gewoon weer naar huis en gaat het wel, dan komen (lees:spetteren) wij de middag wel door!

En zo zie je maar weer, je kunt wel alles willen plannen, maar het loopt toch altijd weer anders!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *