Al een week maken wij onze kinderen er het hoofd mee gek…. En morgen komt hij dan eindelijk weer aan. Nou ja… als alles goed gaat natuurlijk. De beste Sint!

Al vier jaar lang doe ik maar voor een deel mee aan deze gekte. Het feit dat ik mijn eigen kinderen niet bang wil maken, zorgde ervoor dat ik meteen heb gezegd dat het een verkleede man is, geschminkte mensen en dat papa en mama de cadeautjes zelf kopen. Zelfs die in de schoen zitten doen wij er gewoon in, want niemand kan zomaar ons huis in komen toch. Liv en Rev vonden er het feest niet minder leuk om. Piet Bas op de Bloemenhof is gewoon jullie oom waar je niet bang voor hoeft te zijn.

De onvoorspelbaarheid, de verkleedde mensen en de cadeautjes maken het Sinterklaasfeest al spannend genoeg.

Maar sinds een aantal maanden zegt Liv steeds vaker tegen mij “Ze zijn niet verkleed hoor, ze zijn echt!” Echt verkleed zeg ik dan maar.

Inmiddels is de Sintspanning weer tot het hoogtepunt gestegen en missen we geen uitzending van het Sinterklaasjournaal. En dan is het maar moeilijk om gewoon je moeder te geloven als die zegt dat het gewoon een heel leuk toneelstukje is. En dus heb ik een stapje terug genomen in mijn rol.

Als ze er naar vragen zal ik eerlijk antwoord geven. Als ze morgen tijdens de intocht bang zijn zal ik ze het net als de andere jaren in hun oor fluisteren. En anders speel ik het toneelstukje maar voorzichtig mee…. voorzichtig, want geen kind hoeft bang te zijn voor een feest dat voor kinderen bedoeld is!

Fijne Sinterklaastijd voor jullie allen!

Je houdt misschien ook van...

1 Reactie

  1. Oh echt, wat grappig. Ik voel dat ook wel, de spanning lijkt soms echt teveel en bente lijkt, met haar bijna 7 jaar, heftiger te geloven in Sinterklaas dan alle voorgaande jaren. En dat wringt, want ik ebn altijd heel eerlijk etegn de kinderen en het voelt als liegen. tegelijkertijd weet ik ook dat ze meer lol hebben dan vervelende spanning, dus ik houd het verhaal in stand (maar wat jij zegt, daar hoef ik niet mijn best voor te doen. En als b iets doorkrijgt zal ik het haar gaan vertellen ipv de mythe in stand houden).

    Maar geweldig hoe jouw kindjes dan reageren. het is gewoon t├ę leuk, dat kan toch niet niet waar zijn?! ­čśÇ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.