Na zo'n heerlijk relaxt weekend viel ik BAM weer met mijn neus in de boter.

In het onderwijs zit er namelijk een verschil tussen druk en druk. En op dit moment is het even niet gewoon druk, maar knetter druk.

De Citotoetsen zijn achter de rug en ingevoerd. Er moest een groepsanalyse geschreven worden en er volgde daarop een groepsbespreking met de Ib'er en Rt'er. Er stond een consultatiegesprek op de agenda en een huisbezoek. Allemaal geplande dingen die ik graag goed voorbereid en dat kost bij mij nou eenmaal even tijd.

Ook starte ik een cursus MR, die samen met de geplande MR vergadering 3 dinsdagavonden in beslag neemt. Best interessant, maar wel ook nog eens drie avonden van huis.

En dan moeten de rapporten ook nog volgende week vrijdag met de kinderen mee. Ik heb de helft inmiddels in het klad klaar, de andere helft heeft mijn duo-collega gedaan. Vanavond gaan we ze samen allemaal één voor één bij langs op te bespreken en daadwerkelijk op het orgineel in te vullen. Dan schrijf ik er dit weekend nog een persoonlijk stukje onder en zijn ze klaar.

Verder staat er ook nog een groepsvoorstelling op het programma voor over twee weken. Dit is een toneelstuk van alle groepen 4. Het thema wordt feest in Hoerastad. Ik schreef een deel van de voorstelling, bruiloft en carnaval is mijn inbreng. De komende twee weken oefenen we naast het gewone werk dus ook de voorstelling en maken en verzamelen we van alles dat we nodig hebben.

En dan staan er nog drie bijeenkomsten op het programma. Woensdagmiddag (het is mijn werkdag gelukkig) gaan we naar Zwolle om bij Heutink (leverancier voor het onderwijs) opzoek te gaan naar een goede nieuwe Taalmethode voor onze school. We krijgen informatie en kunnen methodes inzien om een goed beeld te krijgen van wat er is en wat er geschikt is voor ons onderwijs. De woensdag erop volgt een studiemiddag coöperatief leren wat niet op mijn werkdag valt, maar wel verplicht is. Dan heb ik twee weken later weer mijn vrije woensdag in de agenda staan, maar staat er ook een studieochtend van Chrono (vereniging van onze school, we zijn 1 van de 16) op de agenda die wederom verplicht is.

Donderdag 17 februari ga ik wederom een avond naar school om in gesprek te gaan met ouders. In deze contactavond gaan we het hebben over het rapport dat de kinderen hebben meegekregen. Het is daarom niet heel veel voorbereidingswerk omdat we de rapporten net gemaakt hebben, maar ook nu heb ik graag iets op papier staan ter voorbereiding.

En dan is het ook nog de bedoeling dat ik "gewoon" blijf lesgeven en ook dat bereid ik graag goed voor. En aangezien ik dat vaak op woensdag doe is dat nu werk voor in het weekend, dus zie je in het weekend het licht branden in mijn lokaal, dan weet je dat één van bovengenoemde dingen voorrang hadden op mijn voorbereidingswerk, maar dat ik mij toch ook graag goed voorbereid…

Voor alle PABOstudenten; als je een relaxt baantje in het vooruitzicht had, dan kun je misschien beter van opleiding switchen.

Maar! Het fijne in het onderwijs is, na deze drukte volgt altijd een rustige periode. Maar voor hoelang… ???

En oja… we hebben natuurlijk ook veel vakantie. Daarvoor verdedig ik mij niet graag, maar misschien helpt boven geschrevene?!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *