De voet is het lichaamsdeel waarop men staat en dat gebruikt wordt voor de voortbeweging.

Tot voor kort was het niet meer en niet minder voor mij.

Tot voor kort…. want opeens zijn mijn voeten op dit moment het grootste struikelblok voor de Nijmeegse vierdaagse.

De losse huid dat is achter gebleven van de blaren na het lopen van de 40 kilometer van de Klepperstadtocht is nog altijd niet volledig genezen. Ik heb mezelf beloofd niet eerder een grote afstand te lopen voordat de huid volledig hersteld is. En dat heeft helaas tijd nodig. Misschien wel tot de vierdaagse…..

Ondertussen blijf ik op zoek naar manieren om de blaren tijdens de Nijmeegse vierdaagse te voorkomen. Er zijn heel veel mensen met heel veel tips, maar één opmerking lees je overal weer terug… Wat bij de één helpt, kan bij de ander juist wel helemaal niet werken. Ik kan alleen de dingen proberen waarbij ik niet het risico loop nog meer schade aan mijn voeten te veroorzaken.

En zo zit ik nu iedere avond met mijn voeten in het steenkoude water! Brrr, dat is echt koud kan in je vertellen! Nadat ik in enkele minuten tijd mijn voeten in ijsklont(mp)jes heb veranderd droog ik ze heel goed af en stop tussen iedere teen een watje zodat ze goed los van elkaar drogen. De rest van de avond loop ik op blote voeten en warmen mijn voeten heel langzaam weer op. Door dit hele proces moet de huid van mijn voeten harder worden waardoor ze minder gevoelig zullen zijn voor blaren.

Ik mag toch hopen dat het werkt want zo’n koud voetenbadje is niet iets waar ik nou echt van geniet. Gelukkig vond ik ook nog een ander doel voor het voetenbad…

Wanneer je een ijskoud voetbad neemt of gedurende enkele uren in een koude kamer zit, worden de bruine vetten in je lichaam geactiveerd. Deze zorgen ervoor dat je slechte, witte vetten verbrand worden. Uit onderzoek blijkt dat wanneer 85 gram bruin vet maximaal gestimuleerd wordt je tot 500 extra calorieën per dag verbrandt.

Dit lijkt toch weer zo’n gevalletje van die 2 vliegen en die ene klap!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *