Een paar jaar geleden kregen we van kennissen een autokleed. Het kleed heeft toen wel een jaar in de woonkamer gelegen. Er werd echter nooit met auto’s op gespeeld.

Toen het slaapbankje zijn intrede nam in de speelhoek van de kinderen verdween het autokleed naar de zolder. Ook op zolder lag het zonder dat er echt mee gespeeld werd.

En toch vroeg Liv vorige week of het autokleed naar beneden mocht. Ze had er op school ook meegespeeld en vond auto’s echt niet alleen voor jongens, hoor!

Het autkleed nam vanmorgen weer zijn oude vertrouwde plek in de woonkamer in. Ik zette voor Rev zijn Cars en Jungle Junction auto’s klaar en speede even met hem mee om hem op weg te helpen. En nu ligt hij lekker op het kleed te racen en te botsen.

Rev kan zich namelijk erg goed alleen vermaken. Dat merkten we pas toen zijn woordvoerder naar school ging. Liv had/heeft nog altijd in hun samenspel de touwtjes in handen. Rev doet wat Liv zegt, tenzij hij het er echt niet mee eens is. Dat is niet zo heel vaak het geval en zo wordt er erg veel samengespeeld in huize Huisinga.

Rev moest behoorlijk wennen toen Liv naar school ging. Hij kletste mij de oren van het hoofd (hij kreeg nu de kans om te praten en te antwoorden), maar wist niet zo goed wat hij moest doen. Nu we een paar maanden verder zijn en Liv ook hele dagen naar school gaat heeft Rev zijn draai helemaal gevonden.

Zelfs het autokleed wordt gebruikt.

Ik ben benieuwd of Liv er ook echt mee gaat spelen…

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *