Eindelijk is ook zij 6 jaar. Alle kinderen in haar klas waren het al of zelfs al lang.

De 1 oktobergrens in het onderwijs is er één waar je veel over kan zeggen.

De grens van overstappen van de kleuters naar groep 3 is jaren geleden verplaatst naar 1 januari. Toch blijven op veel scholen de herfstkinderen nog een jaar kleuteren.

Moeten deze kinderen wel of niet al door naar groep 3? Mijn mening is dat je dit per kind moet bekijken. De één is er echt aan toe, de ander heeft meer baat bij een verlengd kleuterjaar.

Mijn meisje leek er echt aan toe te zijn. Zeker weten doe je het echter nooit. Met haar kleuterjuf hadden we destijds een goed gesprek. Voor nu is het de beste keus, je weet nooit of dit ook voor de toekomst geldt. Heb vertrouwen.

Gisteren kwam het meisje met een overzichtje in huis. Een A4tje met hokjes en kleurtjes. De hokjes en kleurtjes van de methode Veilig Leren Lezen werden uitgelegd. Die uitleg sloeg ik als juf van groep 3 over. De hokjes en kleurtjes lieten mij in één oogopslag zien dat ze het ontzettend goed doet. Ik ben geen moeder die gaat voor de beste leerresultaten. Voor Liv vind ik het echter wel belangrijk. Ze is echt de jongste, al haar klasgenootjes zijn ouder. Ik zie dat ze op sociaal emotioneel gebied hard moet werken. En dan is het gewoon erg prettig dat je op leergebied een beetje over hebt.

Woensdag zullen we van haar juffen horen hoe het verder gaat. Het allerbelangrijkste is echter een feit, ze gaat met heel veel plezier naar school!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *