Bij Tim zijn onregelmatige diensten hoort dat hij om het weekend werkt. Dat betekent de vrijdag om 18uur de slaapdienst in tot de zaterdag een uur of 10/11. De zondag werkt hij dan van 12uur tot 22uur. Reken er nog een half uur reistijd bij en je concludeert dat die zondag geen dag is waar Tim bij ingepland wordt in ons gezin. Tim doet inmiddels meer dan 4 jaar dit werk dus als gezin zijn wij hier helemaal aan gewend. Als wij gezinnige dingen willen plannen houden wij gewoon rekening met het systeem van de zondag om de week.

Of… we doen de gezinnige dingen gewoon op een andere dag, bijvoorbeeld de maandag. Want het weekend werken brengt ook door de weekse vrije dagen met zich mee.

En zo liepen we vanmiddag heerlijk met z’n viertjes bij de Oldemeijer. Een rondje Oldemeijer is immers 1000 meter en dit staat keurig om de 100 meter aangegeven wat maakt dat het bij uitstek een plek is om voor de City Run van a.s. vrijdag te oefenen.

Ook Rev trainde mee ondanks dat hij dit jaar nog net niet met de echte Run mag meelopen. Nadat het startsein was gegeven…

Klaar voor de start… AF!

… gingen ze onder leiding van hun trainer in volle vaart vooruit.

Liv liep met gemak de 750 meter die ze vrijdag moet afleggen, dus verdubbelde ze met Tim voor deze training de afstand. Rev banjerde het tweede deel heerlijk met mij door het zand en zocht de grootste en dikste takken.

Nadat de finisch was gehaald en met een slokje water werd bijgetankt liepen we nog een rustig rondje om de grote plas.

Daar zochten we met z’n viertjes naar dennenappels om deze vervolgens vanaf de brug zo ver mogelijk in het water te gooien. We zagen grote kikkers aan de waterkant en sleepten met grote takken. Dit alles nog altijd met z’n viertjes… en met z’n viertjes bleven we. Want een gezinnig dagje op de maandag heeft als voordeel dat er verder niemand is, heel gezinnig dus!

 

En wat doet Rev daar op de brug? Hij probeert door een spleet te kijken naar de weggezwommen kikker…

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *