Geluk: gunstige loop van omstandigheden; voorspoed: 2 aangenaam gevoel van iemand die zich verheugt

Ongeluk: ongunstige loop vd omstandigheden; tegenspoed 2 noodlottige gebeurtenis;

——————————————————————————–

De afgelopen tijd zijn dit twee woorden die vaak mijn gedachten passeren. Twee woorden die heel dicht bij elkaar kunnen staan, maar ook heel ver van elkaar af…

Want voor het ongeluk voelde ik mij vaak ultiem gelukkig. Ik had alles wat mijn hartje begeerde. Een lieve vriend, gezonde dochter, mooi huis dichtbij mijn super ouders, een zorgzame zus en dierbare familie en vrienden! En dan ook nog een heerlijke baan, het geluk om parttime te kunnen werken en toen… hupsakee zo weer zwanger. Ik voelde mij soms wat egoistisch, want waarom nog meer willen als je al zoveel geluk hebt.

In de tijd voor het ongeluk heb ik dit meerdere keren uitgesproken. Gewoon tussen neus en lippen door in de personeelskamer, maar ook in een serieus gesprek tegen Aïsha, Tim en zelfs tegen papa. Want waaraan had ik dit geluk te danken? Het voelde soms zelfs beangstigend… het kan toch niet altijd goed gaan?

En dat voorgevoel werd werkelijkheid. Het geluk werd in één KLAP omgezet in ongeluk. In mijn voorspoedige leven kwam tegenspoed. En dat allemaal door een ongeluk, een noodlottige gebeurtenis. Door die ene ongunstige loop van omstandigheden heb ik nu geen vader meer! Niet voor heel eventjes, maar nooit meer… en ik kan je vertellen dan voel je je knap ongelukkig!

Ik probeer van de andere punten van geluk te blijven genieten, we proberen de mooie dingen van het leven ook te zien. Soms is dat best lastig… Als je dochter van 15 maanden ’s nachts wakker wordt en om haar opa vraagt, voel je je alles behalve gelukkig. Maar ook dan moet ik positief blijven en denken hoe kan ik mijn kleine meisje helpen… zorgen dat ze niet bang is om mensen kwijt te raken, maar zich ook haar opa herinnert, een opa die zo ontzettend gek met haar was!

Vandaag voor haar "nieuwe" kamertje wat moois gekocht/maakt…

Fotolijstje_papa_en_liv_002 Fotolijstje_papa_en_liv_003

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *