Al een tijdje vraag ik mij af of Liv en Rev verwend zijn…

Eigenlijk wil ik niet dat ze verwend worden, maar ja, ben ik eigenlijk niet al te laat?

Vanaf hun geboorte "lopen" ze er bij alsof ze een prins en prinses zijn. Mooie kleren, nette schoenen, nieuwe jassen en met regelmaat naar de kapper.

Ze hebben het speelgoed dat bij hun ontwikkeling past en krijgen met regelmaat wat nieuws om zich nog verder te ontwikkelen. Van groot tot klein speelgoed, van blokken tot puzzels, van auto’s tot poppen. Voor buiten en voor binnen en voor in het bad of op het droge. Noem het maar op, bij ons thuis is bijna alles te vinden.

Dan gaan we er ook nog geregeld samen op uit. Naar het bos, het zwembad, de Zwiesenborg, een open dag op een leuke boerderij of wat er dan ook nog meer te doen is dat weekend of in die vakantie.

Een weekend of vakantie kun je ook nog altijd invullen met een paar nachtjes weg. Zo is liv al voordat ze 1 was met het vliegtuig op vakantie geweest. Zijn ze al een aantal keren naar zee geweest en gaan we ook dit jaar twee weken naar de zon en worden we weer gebracht door een vliegtuig. Volgend weekend gaan we ook nog twee nachtjes in een hooibergschuur op een boerencamping slapen, omdat de "echte" vakantie nog zo ver weg lijkt.

Even wat drinken bij de Hema is voor Liv en Rev ook de normaalste zaak van de wereld. Met slecht weer een mok warme chocolademelk drinken bij het Klepperhuus en met mooi weer eten we even een ijsje in de stad. In een restaurant gedragen Liv en Rev zich dan ook voorbeeldig, gewoon omdat ze het gewend zijn.

Toen ik vorige week Liv vroeg of ze ’s avonds pannenkoeken wilde eten, was ze dol enthousiast. Toen ik tegen etenstijd het beslag maakte en de pannenkoekenpan uit de kast toverde, reageerde ze heel anders…. "Gaan wij niet bij het restaurantje eten?"

Dat klinkt verwend. Maar vindt het woordenboek dat ook?

ver·wen·nen -wende, h -wend 1 bederven door toegevendheid: een kind ~ 2 bijzonder goed verzorgen

Inderdaad ze worden bijzonder goed verzorgd, maar ze zijn zeker niet bedorven door toegevendheid. Wij bepalen nog steeds de regels. Ze krijgen nog steeds niet alles wat ze willen en zijn toch ook nog dikwijls teleurgesteld als ze hun zin niet krijgen. Maar ze (Liv) zijn nog altijd bijzonder gelukkig als we weer eens aankondigen wat leuks te gaan doen.

Je had Liv haar koppie moeten zien toen we vanmorgen vertelden dat we zonder Rev naar het zwembad gingen. Toen ze gisteren op een paardje mocht rijden en een rondje in draaimolen mocht. Haar koppie bleef glunderen toen we ook nog op de fiets langs de paarden, koeien en schaapjes richting Albert en Jikke gingen om daar naar de kuikentjes te kijken en op de grote trampoline te springen. Vrijdag glunderde ze zelfs van een bezoekje aan de Ikea, want daar heb je hele leuke karretjes en mag je zelf je ijsje maken. En als je dan op de terug weg ook nog even een wandelingetje in het bos gaat maken kan je dag niet meer stuk. Helemaal niet als het aan het eind van de dag een mooie nieuwe speelhoek heeft opgeleverd. Ach ja dan ben je dik tevreden als kind, maar om het nou verwend te noemen…. Onze kinderen hebben gewoon geluk gehad dat we het allemaal kunnen doen!

Vrijdag:

Mei_2010_verjaardag_rev_153Mei_2010_verjaardag_rev_158

Mei_2010_verjaardag_rev_174Mei_2010_verjaardag_rev_228Mei_2010_verjaardag_rev_177

Mei_2010_verjaardag_rev_186Mei_2010_verjaardag_rev_202

Mei_2010_verjaardag_rev_230 Mei_2010_verjaardag_rev_223Mei_2010_verjaardag_rev_195

Mei_2010_verjaardag_rev_242Mei_2010_verjaardag_rev_246

Zaterdag:

Mei_2010_verjaardag_rev_248Mei_2010_verjaardag_rev_252Mei_2010_verjaardag_rev_255

Mei_2010_verjaardag_rev_264Mei_2010_verjaardag_rev_270

Mei_2010_verjaardag_rev_273Mei_2010_verjaardag_rev_275

Zondag (1e pinksterdag):

Mei_2010_verjaardag_rev_303Mei_2010_verjaardag_rev_329Mei_2010_verjaardag_rev_306 

En dan staat er voor morgen, 2e pinksterdags ook weer wat leuks op ons programma!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *