Vier Chromebooks op de keukentafel. En niet zomaar Chromebooks. Het zijn echte HP’s.

De veelzijdige, ultradunne HP ProBook is gedurende de werkdag op verschillende manieren inzetbaar met vier gebruiksstanden om op een aangename manier creatief te zijn, presentaties te geven en samen te werken.

Klinkt goed toch? Dat vonden ze op het Vechtdal College ook. Ik was iets minder enthousiast.

Eind juni kregen we een mail dat Liv haar device de komende zomer afgeschreven zou zijn. Hij had 3 jaar lang zijn werk goed gedaan, maar blijkbaar kon hij ondanks dat er niks mis mee was niet nog een jaartje langer mee. In een uitgebreide mail werd een toelichting gegeven over de technologische ontwikkelingen om ons heen en hoe het Vechtdal College hun leerlingen wil helpen hun plek te veroveren in de moderne, snel veranderende wereld.

En daar hoort blijkbaar een mega duur Chromebook bij. Ik wist heus wel dat we hem voor Liv zouden bestellen, maar ik wilde toch ook mijn verbazing een beetje uitspreken. Dus belde ik het Vechtdal en werd doorverbonden met de adviseur onderwijs, IT en organisatie. Ik vertelde over het nog goed werkende Chromebook van Liv en dat ik verbaasd was over de prijs van het nieuwe Chromebook. Ik kreeg een uitleg die leek op de informatie die ook in de brief stond en het advies dat als we het niet konden betalen we hulp in konden schakelen bij verschillende platformen. Ik heb toen nogmaals aangegeven dat dat het punt niet was. Het ging er mij om dat we iets weg moesten doen wat het nog prima deed en dat daarvoor in de plaats een knetter dure vervanging zou komen. Hopelijk gaat deze iets langer mee en hoeven we na deze niet nog eens één aan te schaffen.

En wat een geluk voor Rev. Hij ging beginnen met zijn eerste jaar op het Vechtdal en ook voor hem stond hetzelfde Chromebook op het lijstje. En nu zijn er dus 2 van deze prachtige HP’s in ons huis te vinden.

En eerlijk is eerlijk, ze doen hun werk uitstekend! Je kunt je huiswerk er super goed op maken en ook het leren gaat prima. En zelfs in de vakantie gaan ze aan, want je kunt er ook super goed filmpjes op kijken en op gamen.

En zo staan er nu 4 van deze prachtige Chromebooks bij oma op de keukentafel. De game middag is in volle gang.

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *