Toen de kinderen nog klein waren hadden we altijd een familiejaarplanner. Zo’n agenda voor het hele gezin waar ieder lid van de familie een kolom heeft. Heel handig om geen zwemlessen, trainingen en kinderfeestjes te vergeten. Ik had daarnaast ook nog een eigen agenda die ik overal mee naar toe nam.

Het kwam in die tijd regelmatig voor dat Tim iets wilde plannen en dan zei “ik bel even mijn agenda”. En dan checkte ik of hij kon en zette het in mijn agenda om het later thuis ook nog op de familieplanner te zetten.

Gelukkig ontdekten we jaren geleden de Google agenda. In deze online agenda kunnen we allebei dingen toevoegen vanaf onze telefoon. En die telefoon hebben we toch altijd bij ons dus vanaf die tijd onze agenda ook. Erg handig dat je gebeurtenissen voor meerdere keren kan toevoegen, verjaardagen ieder jaar weer te zien zijn en we allemaal ons eigen kleurtje hebben. Ik heb al vrij snel mijn papieren agenda weg gedaan en ook de familieplanner verdween.

Nu de kinderen ouder worden merk ik dat zij er behoefte aan hebben om te weten wat wij op de planning hebben staan. En dat kan ik ze natuurlijk prima vertellen, maar hun opslag zit vaak al vol met andere dingen waardoor deze info vergeten wordt. Geen probleem zou je denken, maar wel als het gaat om bijvoorbeeld een afspraak bij de orthodontist of kapper.

Dus stelde ik voor om ook hun toe te voegen aan onze Google agenda. Dat was uiteraard een heel stom idee. Daar gingen ze toch niet in kijken en al helemaal niks aan toe te voegen. En ook al vertelde ik dat het gewoon op hun eigen telefoon kon en echt heel makkelijk was, ik kon ze niet overtuigen.

En zo ging ik opzoek naar een manier om iedereen op de hoogte te houden van onze planning. Ik schreef eerst de belangrijke afspraken van die week op een whiteboard, maar merkte al snel dat het een hele opgave is om dan ook nog te moeten kijken wat voor jou bedoeld is. Ik zocht verder op internet naar een handigere oplossing en kwam op de site van de Greenstory terecht.

Op deze site bestelde ik de familieplanner voor een week. Deze familieplanner is een herschrijfbare whiteboard en kan je plakken op alles dat vlak is en kan steeds weer verplaatst worden. Sinds deze week hangt onze planning op een keukenkastje. En alle 3 mijn gezinsleden hebben afzonderlijk van elkaar al gezegd dat dit echt handig is. Dat belooft veel goeds!

Tim en ik blijven uiteraard ook de Google agenda gebruiken en wie weet voegen we ooit Liv en Rev toch toe. Tot die tijd is de familieplanner een goede oplossing.

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *