En dan bestaat er gelukkig vakantie!!!

Na een paar weken in de stress te hebben gezeten rondom het kopen van een huis (klinkt of we een pakje boter waren vergeten bij de jumbo en die nog even zijn gaan halen), druk te zijn geweest op school, met nog drukkere kinderen en vergaderen met al onze commissies hebben we nu heerlijk vakantie.

Ik zeg wel we, maar eigenlijk is het ik. Tim is nog steeds aan het werk, dinsdagavond kwart voor 9. Want als je twee dagen vrij bent, moet het werk op een ander tijdstip gebeuren.

Ik heb inmiddels het huishouden weer onder controle. De voorjaarsschoonmaak zit er weer op. Vanochtend de hele ochtend op school geweest om van alles te regelen. De planning tot aan de zomervakantie is rond en zoals het nu lijkt gaan we er door komen (we hebben erg vroeg zomervakantie dus een kort schooljaar). Ik weet echter ook dat ik van deze twee weken vakantie moet gaan genieten, want er komen een paar hele drukke weken aan.

Dit zijn allemaal nog dingen die we zelf in de hand hebben. Eén ding in ons leven hebben we echter echt niet in de hand. En dat is ons Liv-ie!!!

Ik blijf het raar vinden dat je als startende moeder overal zelf achter moet komen. Dat gratis advies waar we het laatst over hadden loopt namelijk nooit op de zaken vooruit… Als er dus iets moet/gaat veranderen, moet je het maar lekker zelf uitzoeken.

Zo dronk Liv al een paar dagen haar flessen niet leeg. Wat nu? Geen honger? Hoe kan dat nou? Ze drinkt ze altijd leeg! Maar weer het internet op en het vragen aan de ervaringsdeskundigen; vrienden en kenissen met baby’s. Wat blijkt…. rond deze tijd mag je terug naar 3 flessen per dag. Ze krijgt immers ook fruit en groente, af en toe een broodkorstje en diksap. Het werd dus een beetje teveel van het goede, maarja, als niemand je dat verteld…

Vandaag hebben we dat voor het eerst gedaan. Het ging eigenlijk best goed. Ze werd er alleen wat onrustig van. En als Liv wat onrustig is slaapt ze slecht! Helemaal nu we gestopt zijn met inbakeren (moest voordat ze een half jaar was i.v.m. omdraaien). Nu gaat het eten dus weer beter, maar slaapt ze weer minder goed. We moeten dus maar weer zoeken naar de balans. En als we die dan weer gevonden hebben, zal er wel weer wat anders veranderen…. Ach ja, zo blijf je bezig, zelfs in je vakantie!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *