Soms is even alles in je leven donker…

Gisteren een donkere dag gehad. Het bezoek liep af en aan en Liv werd er niet vrolijker van.En elke moeder weet dat dat zijn invloed heeft op je eigen gemoedstoestand.

Tegen 7 uur eindelijk ook het eten op (dat heel lief door de familie Rusken gebracht was).  Toen met Liv naar huis.

Ik ben geen goede voor alleenstaand ouderschap, want oo wat was Liv vervelend. Ik wist niet hoe snel ik haar in bed moest krijgen. Toen Liv eindelijk in bed lag maar eens wat rotzooi op gaan ruimen. Na nog geen tien minuten hoor ik Liv weer huilen. Ik naar haar kamertje toe en jahoor daar staat mevrouw rechtop in bed. Ik leg haar weer op haar rug en daar komt het, Liv spuugt alles eronder, inclusief haar bed en zichzelf. En als je dan niet echt lekker in je vel zit is dat de spreekwoordelijke druppel.

Liv uit de kleren en in bad. Maarja daar sta je dan huilend naast je dochter die alweer vrolijk in bad speelt. Geen handdoek bij de hand een een bed vol (ik heb er geen netter woord voor) kots! Toen maar mijn zus gebeld en natuurlijk daar kwam mijn reddende engel. Liv en zij hebben heerlijk lol gemaakt terwijl ik de chaos aan het opruimen was.

Om 9.15 uur zat ik eindelijk op de bank. Liv sliep en de wasmachine draaide, pfff! Toen maar optijd naar bed. Heerlijk moe in slaap gevallen. En jahoor om kwart voor 4 hoor ik een lief stemmetje om papa roepen. Omdat haar papa nog in coma lag ben ik maar gegaan. Liv was klaar wakker en wilde mij van alles duidelijk maken. Ook na een fles niet moe natuurlijk. Haar moeder en vader ook niet meer. Dus met z’n drietjes naar beneden. Kopje thee en beker roosvice, Bumba op de achtergrond.

Tegen kwart voor 5 Liv weer naar bed gedaan. De was nog even in de droger en een nieuwe was aan gezet. Toen klaar wakker in bed gaan liggen. Dan maar tv kijken. En dan opeens valt om 5 uur het stroom uit en dan is het ECHT DONKER! Wij naar beneden, alles donker, buiten waren de lantaarnpalen zelfs uit. Het was een indrukwekkend gezicht. En zo sloten wij een donkere dag met een donkere nacht af!

Om 7.40uur sprong het licht weer aan. De dag begon met licht, ik hoop dat het ook een lichte dag wordt!

Je houdt misschien ook van...

4 Reacties

 1. Agh kleine meid was dus ziek, hoop dat het nu wat beter met haar gaat. Ik begrijp dat gevoel heel goed dat je het even niet meer ziet zitten omdat je niet lekker in je vel zit en dan ook nog voor een kleine moet zorgen waar je eigenlijk op dat moment geen raad mee weet.
  Gelukkig gaat dat ook weer over maar op het moment dat het zo is kan je inderdaad huilen en zou je willen dat er iemand was die je kon helpen. En dan komt zij! (Aisha) wat een lieverd is het ook he, echt top dat je zo'n zus hebt! Dat is toch heerlijk, dat je mensen om je heen hebt die zelfs wanneer het jou even te veel word het een beetje van je over kunnen nemen, daar is familie voor! Doe Liv een dikke kus en neem er zelf ook maar 1 !
  Groetjes van je nicht uit Amsterdam

 2. nou nicolle het was me het dagje wel weer he maar als je niet lekker in je vel zit en je dochter kotst ook nog alles eronder ja dan sta je wel te huilen hoor ik kan daar ook over mee praten maar je voor mij was er ook wel altijd iemand in de buurt die me uit de brand haalde en natuurlijk was aisha er voor jou daar zijn zussen voor hoor maar aisha is ook een schatje toch wat zouden we mog genieten eten zonder familie om ons heen ik weet het niet maar ik hoop dat liv niet ziek word misschien is ze morgen weer inorde ik hoop het voor jou en dat je nog van veel lichte dagen mag genieten en als het weer zo donker word doen jullie gezellig verstoppertje met zn drieen toch
  liefs en we houden van jullie dikke zoen voor jullie allemaal
  joke tinus en pascal

 3. Lieve nicolle. Ik lees net dat je niet lekker in je vel zat en tot overmaat van ramp liv ook nog ziek werd.Niets is er beroerder en dan is alles je te veel.Gelukkig kan je altijd op je moeder of je zus terug vallen,maar je moet weten dat als het nodig is,je mij ook altijd kunt bellen en zal je dan ook voort helpen. Veel liefs evalien.

 4. Even een dikke kus voor jullie allemaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.