Soms is even alles in je leven donker…

Gisteren een donkere dag gehad. Het bezoek liep af en aan en Liv werd er niet vrolijker van.En elke moeder weet dat dat zijn invloed heeft op je eigen gemoedstoestand.

Tegen 7 uur eindelijk ook het eten op (dat heel lief door de familie Rusken gebracht was).  Toen met Liv naar huis.

Ik ben geen goede voor alleenstaand ouderschap, want oo wat was Liv vervelend. Ik wist niet hoe snel ik haar in bed moest krijgen. Toen Liv eindelijk in bed lag maar eens wat rotzooi op gaan ruimen. Na nog geen tien minuten hoor ik Liv weer huilen. Ik naar haar kamertje toe en jahoor daar staat mevrouw rechtop in bed. Ik leg haar weer op haar rug en daar komt het, Liv spuugt alles eronder, inclusief haar bed en zichzelf. En als je dan niet echt lekker in je vel zit is dat de spreekwoordelijke druppel.

Liv uit de kleren en in bad. Maarja daar sta je dan huilend naast je dochter die alweer vrolijk in bad speelt. Geen handdoek bij de hand een een bed vol (ik heb er geen netter woord voor) kots! Toen maar mijn zus gebeld en natuurlijk daar kwam mijn reddende engel. Liv en zij hebben heerlijk lol gemaakt terwijl ik de chaos aan het opruimen was.

Om 9.15 uur zat ik eindelijk op de bank. Liv sliep en de wasmachine draaide, pfff! Toen maar optijd naar bed. Heerlijk moe in slaap gevallen. En jahoor om kwart voor 4 hoor ik een lief stemmetje om papa roepen. Omdat haar papa nog in coma lag ben ik maar gegaan. Liv was klaar wakker en wilde mij van alles duidelijk maken. Ook na een fles niet moe natuurlijk. Haar moeder en vader ook niet meer. Dus met z’n drietjes naar beneden. Kopje thee en beker roosvice, Bumba op de achtergrond.

Tegen kwart voor 5 Liv weer naar bed gedaan. De was nog even in de droger en een nieuwe was aan gezet. Toen klaar wakker in bed gaan liggen. Dan maar tv kijken. En dan opeens valt om 5 uur het stroom uit en dan is het ECHT DONKER! Wij naar beneden, alles donker, buiten waren de lantaarnpalen zelfs uit. Het was een indrukwekkend gezicht. En zo sloten wij een donkere dag met een donkere nacht af!

Om 7.40uur sprong het licht weer aan. De dag begon met licht, ik hoop dat het ook een lichte dag wordt!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *