Onlangs bijgewerkt1 
Na een kwartiertje de handen uit de mouwen te hebben gestoken de arretjescake al in de vriezer staan. MMMmmm!

Recept:

Breek 1 1/2 pak goedkope biscuitjes tot kleine stukjes. Meng daarna 3 eieren, 300 gram witte basterd suiker en 5 eetlepels cacao met een mixer door elkaar. Smelt onder tussen 250 gram ongezoute roomboter ongeveer 2 minuutjes in de magnetron. Mix de boter door het al gemaakte beslag heen. Daarna de gebroken koekjes erbij en ook dit even mixen (ja met de mixer, voor behoud van schone handen). Doe nu het hele goedje in een bak (mag bakblik, maar mag ook een plastic bak in een andere vorm zijn) die is bekleed met aluminiumfolie, druk het stevig aan. Nu ca 2 uurtjes in de vriezer en je arretjescake is KLAAR!

Gelukkig zitten er bijna geen calorieën in…

Hele cake +- 5000 calorieën, 15 plakjes uit een cake = 333 calorieën per plakje… Ik denk dat ik hem toch maar niet helemaal alleen op ga eten…

…is een initiatief van Daan en Roos,geinspireerd op Jill's "Today I Saw

Je houdt misschien ook van...

8 Reacties

  1. Wel fijn om in deze periode met zijn allen samen te kunnen eten …

  2. oh nicolle het water loopt me in de mond, haha! ziet er prachtig uit. zal ik even komen? 🙂

  3. Jummie jummie 🙂 Die ga ik morgen maar maken denk ik, zit niks anders op 😉

  4. klinkt goed en ik moet nog boodschappen doen voor het weekend, dus op jacht naar de ingrediënten dan maar, dank & fijn weekend.

  5. Mmmm, heerlijk!
    Wat een flinke stukken heb je gesneden zeg. Hahaha!!!!!
    Zo wordt die 333 kcal per plak, 714 kcal per punt.Pffff, een hele maaltijd.

  6. A ja, arretjescake! Lekker! Enne, bakken en calorieën tellen is zoiets als appels en peren. Toch?

  7. Zo makkelijk! maar oh zo lekker!

  8. kreeg onderlaast een stukje aangeboden en mijn meiden wisten niet wat het was. Dus we gaaan hem hier ook nog eens maken.
    Leuk dat je het recept hier neerzet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.