2011-07 (jul) 

Vandaag weer met Liv naar de Pipopoli in Meppel geweest. We zien het als een gezellig ochtendje uit voor moeder en dochter. De reis duurt namelijk bijna een uur en al met al zitten we dus bijna 2 uur samen in de auto. We zingen en kletsen samen. Het kletsen gaat over wat we zien, maar ook over waarvoor we onderweg zijn.

Liv heeft heel goed in de gaten dat bij Meppel de Pipopoli hoort. En daarbij hoort ook; poepen op de wc! En hoe we dat gaan leren (zonder dat het spannend is).

De vorige keer gingen we naar huis met poepoefeningen, filmpjes en een beloningssysteem. Het doel was: De volgende keer dat we komen poept Liv met luier om zittend op de wc. Vandaag reden we trots naar Meppel want ons doel was behaald.

Vandaag deden we spelletjes om te leren ontspannen. We hebben gepraat over wat er precies zo spannend is…. en we denken dat dat het los laten is en de val naar beneden.

"Hoe kunnen we dat nou oplossen???" vroeg Nicole de bekkenbodem/kinderfysiotherapeut. "We vangen hem gewoon op, dan valt hij ook niet!"

En zo ontstond de poephangmat. We maakten er samen xe9xe9n op de nepwc die in de behandelkamer staat. We vingen er zelfs een echte pepdrol in op.

En zo gaan we het de komende weken proberen. Ik zie aan Liv dat ze deze volgende stap spannend vindt, maar met de nieuwe poepkalender om stickers op te plakken gaat het vast wel lukken. En zo niet… dan doen we gewoon een stapje terug. Exe9n ding blijft het belangrijkste… we gaan niets doen wat niet goed voelt. We willen er geen buikpijn van krijgen!

En over een paar weken gaan we weer naar Nicole Drol!!!

…is een initiatief van Daan en Roos,geinspireerd op Jill's "Today I Saw

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *