Een klein naar boerderij ruikend, vies varkentje krijgen we mee naar huis als we Rev komen halen van ’t Kalfje.

Toen we de keus maakten om Rev naar een ander kinderdagverblijf te laten gaan hoopten we dat we de goede keus maakten. Alles voelde in eerste instantie goed, er waren echter nog maar weinig kinderen aangemeld. Dit betekende dat Rev op de woensdag alleen met de kleinzoon van het boerengezin op de groep zou zijn, zou dit een probleem zijn?

Inmiddels zijn we meer dan een maand verder. Er staan meer dan 26 kinderen ingeschreven. Er is een vaste leidster bij aangenomen. En tussen de kleinzoon en Rev klikt het prima. Ook al zijn er nu ook altijd andere kinderen, Rev en zijn vriend trekken graag met elkaar op. Het is een heerlijk ondeugend stel samen! Gelukkig hebben ze de ruimte om samen te rennen, voetballen en te ravotten.

We kunnen dan ook zeggen dat we de juiste keus hebben gemaakt. Waar Rev de eerste week nog erg bang was voor de grote koeien, loopt hij nu stoer door de stal te stampen. Iedere dag gaan ze samen de stal in om te kijken, voorzichtig aan te raken en af en toe te helpen.

Een paar weken geleden zag Rev bijna een kalfje geboren worden. Omdat ze niet wisten of wij dit een bezwaar vonden zijn ze er net voor de geboorte bij weg gegaan. De volgende keer blijven ze met onze toestemming gewoon kijken. Rev vertelt nu alsof het de normaalste zaak van de wereld is hoe de boer even met de hand in de koe kriebelde om te voelen of het kalfje al bijna er aan kwam.

Het is zo heerlijk om zo’n klein mannetje zo in zijn element te zien. Negen van de tien keer tref ik ze bij het ophalen buiten in de stallen of op de speelplaats bij de kippen, cavia’s en konijnen. Rev voert ze gras en mais en wil nu thuis ook wel kippen. Daarom ga je nou naar ’t Kalfje vriend!

Ik ben zo blij dat we hem deze ervaring kunnen geven!

En Liv gaat heel graag mee haar broer ophalen en hoopt dat ze dan ook een klein beetje van het boerenleven kan mee pikken! 

 

Nog één kusje en dan naar huis….

 

 

En Rev vraagt bijna iedere ochtend: “Ga ik vandaag naar de kinderboerderij?”

Een goed teken!

 

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *