In de herfstvakantie kwam er een mailtje aan ons team van RTV Oost. Of er een leerkracht van onze school zou willen vloggen voor de serie “De Impact van de Tweede Golf”. Ik dacht niet meteen:  “Dat ga ik doen!’ Maar een aantal collega’s gaven wel aan dat dit wel eens wat voor mij kon zijn.

Ik zag vooral de haken en ogen… Privacy van mijn leerlingen en hoe breng je iets in beeld wat juist niet meer mag. Want hoe je het ook wendt of keert, in het onderwijs zijn de veranderingen juist aanwezig in dat wat niet meer mag.

Ik werd in contact gebracht met de journalist van RTV Oost. Hij zag het zitten en ook onze directeur was enthousiast. En zo vroegen we de ouders van mijn groep om toestemming voor het vloggen. Alle ouders gingen akkoord en afgelopen week namen we onze eerste vlogs op.

Op RTV Oost wordt iedere week op vrijdag maar een kort fragment uit de serie uitgezonden. De hele serie is dan online te zien. Vandaag kwam de tweede aflevering online. De eerste waar ook wij in te zien zijn. (Klik hier om de aflevering te bekijken Aflevering 2 )

De komende weken blijven wij een kijkje geven in onze school en mijn groep. Welke maatregelen worden er genomen? Wat mag wel en wat mag juist niet? Wat merken de leerlingen hiervan? Wat betekent dit voor het personeel?

Ik hoop dat deze serie voor ons allemaal over een tijd een aandenken is geworden van een heftige periode waar we ons samen doorheen geslagen hebben!

– RTV Oost –

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *