De controlfreak heeft alles onder controle.

De laatste loodjes wegen het zwaarst zegt men altijd. En het zijn inderdaad behoorlijk zware loodjes wat de laatste schoolweken betreft. De rapporten moeten klaar, de overdracht naar de volgende leerkracht moet geschreven worden en dan moet er ook nog verhuisd worden.

We gaan namelijk het noodgebouw dat al meer dan 10 jaar gebruikt wordt verlaten. We passen volgend schooljaar weer met z'n allen in het hoofdgebouw. Na weer 2 jaar op de Overloop te hebben gezeten vind ik het heerlijk om weer van het hele team deel uit te maken. Je bent toch een klein schooltje opzich en dat heeft zijn voordelen, maar ik doe mijn werk ook voor de gezelligheid en "mis" mijn collega's toch.

Deze verhuizing betekent dat alles wat in ons lokaal staat in dozen moet (nee niet de kasten, stoelen en tafels natuurlijk).Vrijdag 8 juli gaat alles richting het hoofdgebouw zodat we vanaf de 11e ons niet meer druk hoeven te maken over de verhuizing. De laatste twee weken zullen we dus door maken op het hoofdgebouw.

De eerste dozen zijn inmiddels ingepakt. Maandag zijn de kinderen vrij en zorg ik dat zoveel mogelijk ook wordt ingepakt. Dinsdag en woensdag kunnen dan de laatste spulletjes in de dozen zodat we donderdag relaxt op schoolreisje kunnen gaan.

Relaxt is het woord dat ik steeds in gedachten houd. Het moet gebeuren dus zorg ervoor dat je alles onder controle houdt. En zo zijn de rapporten inmiddels in het klad klaar en is de overdracht geschreven. Dit weekend geniet ik van mijn rust (voor zover je over rust spreekt in een jong gezin) en dan kan ik volgende week even heel hard werken om daarna de rust weer op te pakken.

Je leest het… alles onder controle!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *