Hoe kan ik er voor zorgen dat ik meer Pokémons vang?

Hoor ik dat nou goed? Vraagt Tim dat aan Rev?

Knap hoe Pokémons steeds weer een rage kunnen worden. Wat als spelletje voor de Nintendo begon, ging door als een kaart/ruilspel en is nu ook een game voor je mobiel.

Hier in huis is Pokémon nooit in kaartvorm binnen geweest. En nu Rev bijna klaar is met de basisschool komt het gele beestje toch om de hoek kijken. Het is een spel op zijn telefoon en zorgt voor uren buiten zijn.

En uiteraard doet Tim fanatiek mee. En om een beetje betrokken te zijn liep ik vanavond ook een rondje mee. Heel gezellig met z’n 3tjes in het donker opzoek naar de beste Pokémons, kilometers lopen voor de eieren en wedstrijden spelen tegen anderen.

Ik zie veel voordelen aan het spel…. lekker buiten zijn, veel beweging, alleen of samen, de Engelse taal wordt geoefend en de punten zijn ook boven de 1000 dus er wordt een beroep gedaan op het uitspreken van grote getallen.

Deze moeder heeft echter ook een puntje van kritiek gevonden…. want de focus is wel heel erg op het beeldscherm. En daarmee dus niet op de stoep, de weg en het verkeer. Het was dus goed dat ik even mee was om tussen neus en lippen door de gevaren te benoemen. Ik hoop dat door het uit te spreken als we samen op zoektocht zijn Rev er ook iets bewuster van is als hij met zijn vrienden op pad is.

Dus zie je een groepje kinderen niet oplettend op het verkeer rond lopen… bedenk dan dat er waarschijnlijk een hele belangrijke, zeldzame Pokémon in de buurt is. 

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *