Mama was afgelopen week helemaal door de bloemen heen. Geen bosje op de grote tafel, geen in de kamer en ook geen één bij papa’s foto.

Aïsha heeft toen fresia gekocht. Niet omdat ze zo mooi zijn, maar omdat papa ze zo lekker vond ruiken. Nu ze op de vaasjes staan zijn ze stiekem toch ook mooi.

Bloemen_002

En alsof iedereen geroken heeft (of juist niet geroken) dat mama geen bloemen meer had staan kwamen ze met bosjes tegelijk. Een bosje van wijk 5 van het Morgenlicht, een bosje van Janneke een oude schoolvriendin van Aïsha die ook net haar vader verloren heeft, een bosje van tante evalien en een bosje van tante Jeannette.

Bloemen_001 Bloemen_005 Bloemen_006 Bloemen_003

Waar je ook zit in huis, je ziet een bosje bloemen staan. Heel mooi en het ruikt heerlijk.

Zelfs kaartjes van nichten met bloemen…

Bloemen_004

Mijn andere tante vroeg al gekscherend "Is er iemand dood ofzo?"

Je houdt misschien ook van...

5 Reacties

 1. Nou schiet het nu al een beetje op? Of is t begin er??? Gezellig bij je ouders bivakkeren! Ook gezellig voor Liv…

  liefs

 2. Hoi lieverd,

  Fijn om mooie bloemen te krijgen,ik ben heel erg blij dat er heel veel mensen zijn die er voor jullie zijn. Ik woon niet om de hoek maar elke dag weer denk ik aan jullie en brand ik een kaarsje bij de foto van ome Rijk.Dat voelt goed…zorg goed voor elkaar, ook al doet het heel veel pijn, ik geloof dat ome Rijk alles ziet en trots is….

 3. Ramona, je bent een lieverd en een berichtje op m'n log of een lief kaartje zegt heel veel. Dankjewel, kus!

 4. Hallo lieverds
  Ja zeg het met bloemen neem vaker een bloemmetje mee zo kun je nog wel even door gaan mooi dat jullie zoveel aandacht krijgen hoor en dat ben je ook wel nodig
  Ik woon ook niet in de buurt maar daarom denk ik wel elke dag aan jullie
  Gaat het alweer een beetje beter met je wel goed op jezelf en elkaar passen hoor ik hoop dat je snel weer mag werken maar Nicolle luister maar goed naar je lichaam en als het teveel word neem dan maar gewoon je rust dat ben je dan nodig nou lieverds dikke knuffel en liefs voor jullie allemaal

 5. Hai lieve Nicolle,

  Ik heb net de link van je weblog van Hans Bakker gekregen. Ik ben diep onder de indruk. Mooi hoe je alles wilt delen met anderen.
  Ook al sta ik een stuk verder van jullie familie af, ik denk nog vaak aan jullie en aan Rijk. Met mij nog heel veel meer mensen. Dank je wel voor dit kijkje in je hart en in je leven.
  Geef je Jenny, Aisha, Tim en de kleine Liv een hele dikke knuffel van ons? En voor jezelf ook natuurlijk. Hou je goed Nicolle, alhoewel ik het me bewust ben dat het ontzettend moeilijk en zwaar op z'n tijd is.

  Heel veel liefs,
  Ancilla.
  xxx

  (zusje van Emilie …..)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.