De baaldag werd opgevolgd door een Baasdag.

En wel een Brammetje Baas dag!

Vanmiddag reden we speciaal voor de film Brammetje Baas naar de bioscoop in Emmen. Brammetje Baas is een familiefilm. Na het bekijken van de trailer concludeerden wij dat hij ook best geschikt was voor onze kleuter en peuter. Dat wij de film ook graag wilden zien maakte het leuk voor ons hele gezin.

Eénmaal in de bioscoopzaal bleek de lamp van de projector kapot te zijn en moesten ze ons teleurstellen. De Baasdag leek toch wéér in een baaldag te veranderen…. We kregen vrijkaartjes voor deze film en mochten nog gerust plaats nemen bij een andere film. Om toch niet helemaal met lege handen te staan namen we plaats bij de 3d film Madagascar, we konden altijd nog weg gaan. En dat deden we al na één blik op het scherm. “De zebra gaat me pakken” was het eerste wat Rev jammerde. Dit gaan we niet doen was onze conclusie. Helaas, dan maar geen film….

Onderweg richting het centrum bedacht ik mij dat we wel een hele dure middag hadden voor NIKS. We hadden dan wel de vrijkaartjes, maar we hadden ook gewoon betaald. We waren speciaal voor deze film naar Emmen gereden en zaten klaar met onze popcorn en flesjes drinken. “Eigenlijk wil ik gewoon ons geld terug” zei ik tegen Tim. Dus liep ik terug om dit te bespreken met het personeel van Utopolis. Daar kreeg ik te horen dat de film het weer deed….. Oké… dan gaan we alsnog.

En zo namen we wederom plaats in de zaal. De andere twee bezoekers waren wel bij Madagascar gebleven en zo keken wij alleen met ons gezin deze familiefilm.

We hebben alle vier genoten van de film. We hebben hardop gelachen en Rev heeft af en toe even zijn stoel verlaten om een stukje staand te bekijken. Het kon allemaal, niemand die er last van had.

Liv heeft zelfs de boodschap van de film begrepen.

“Brammetje was heel druk hè en ook soms ondeugend, maar dat is niet erg hè mam!”

…en…

“Die ene meester was boos hè op dat jongentje, maar die andere niet, die ging juist ook druk doen!”

Ook ik heb de boodschap van de film begrepen. Ik kan mij voorstellen dat deze film voor ouders van “Brammetjes” confronterend moet zijn. Maar ook voor een juf van “Brammetjes” is hij het. Want hoe graag ik ook de jonge, springende, alles begrijpende meester uit de film zou willen zijn, soms kan je niet anders dan lijken op meester P. Vis (of Pis zoals Brammetje het las en uiteraard uitsprak). Het houdt mij wel weer een spiegel voor…. Welke juf ben ik en hoe wil ik zijn?

Ik heb nog ruim twee weken om het juiste spiegelbeeld te creëren.

In die twee weken zullen we de single van de film nog regelmatig meezingen, want meester Vis blijft grappig, net zoals Brammetje Baas!

Ps… Het doekje op Liv haar hoofd komt uit de verkleedbak…. We kwamen er onderweg achter dat ze deze nog op had. Zij vond dat echt niet erg en ik…. ach ik voor een keer ook niet!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *