Na een week hard werken hadden we allemaal zin in het weekend.

Op zaterdagochtend keken we elkaar eens aan…. Gaan we echt weer een weekend thuis zitten? 

Het moet wel, maar ooh wat waren we het even zat.

We willen ons graag aan de regels houden, maar waren ook even toe aan wat anders.

We zochten naar mogelijkheden.

Zullen we maar gewoon naar Zwolle rijden, de Mac Drive nemen en terugrijden? Muziek hard aan en even samen onderweg zijn. Zijn er geen autotochten voor hier in de buurt? We Googelden en vonden er 1 in Deventer… dat is toch echt wel een eindje rijden.

Er schoot mij een leuk personeelsuitje met “eendjes” binnen. Daarbij zat ook een soort speurtocht. Ik belde het bedrijf op en vroeg of hij ook alleen de speurtocht verkocht… helaas.

Dan moeten we er zelf maar 1 uitzetten bedachten we!

En zo stapten we zaterdagmiddag met een gevulde picknicktas met z’n 4tjes in de auto. We zetten de auto op de parkeerplaats bij de Evenementenhal en begonnen te rijden en te schrijven. Liv en Rev hadden een paar plaatsen genoemd waar we zeker langs moesten. We reden, noteerden de route, maakten foto’s, keken rond en bedachten vragen. We hadden een heerlijke tussenstop op ongeveer het midden van de route. Na meer dan 3 uur waren we bij het eindpunt aangekomen en beloonden onszelf op de schat.

Thuis werkten Liv en ik de route uit. We plakten de foto’s in de route en zorgden dat de antwoorden niet zichtbaar waren. Tegen een uur of 7 was de auto speurtocht klaar. We spraken af dat we hem de volgende dag met oma en tanti zouden uitproberen.

En zo zaten Liv en ik op zondagmiddag wederom achterin de auto. Terwijl oma en tanti de tocht reden, deden wij nog wat kleine aanpassingen en namen de tijd op. Binnen net 2 uur tijd was de auto speurtocht klaar. Thuis werd ook het bestand aangepast en nog een laatste keer gecontroleerd op schrijffouten.

En zie hier….. de Auto speurtocht in coronatijd!

Uiteraard niet alleen voor onszelf gemaakt, maar ook voor jullie.

Dus denk je aankomend Paasweekend (of de weekenden daarna)…. wat zullen we toch gaan doen? 

Stuur mij een mail (nicolletjes@hotmail.com) en ik mail je de speurtocht. Je hoeft hem dan alleen maar zelf uit te printen. 

Stap samen in de auto en maak er een fijne rit van! 

Stuur de antwoorden naar ons op en aan het einde van de coronatijd trekken wij een winnaar uit alle goede inzendingen!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *