Zeven weken werken en dan alweer vakantie. En je gelooft het niet, hij komt als geroepen.

Van de 16 jaren die ik nu voor de klas sta werkte ik er 11 in groep 3. Tussendoor maakte ik uitstapjes naar groep 4 en 5. De 11 jaren groep 3 waren enkele groepen 3 of combinatiegroepen 3/4 en 2/3. Ik genoot van al deze groepen, maar word toch echt het gelukkigst van groep 3 (of 2/3).

Voor de meeste kinderen zijn de eerste weken in groep 3 spannend en intensief. Ze moeten wennen aan de werkhouding die van ze gevraagd wordt, de nieuwe groep en de andere regels en routines. En ondertussen is het leren lezen, schrijven en rekenen op zichzelf al een intensief proces.

Intensief is dus een woord dat we aan de eerste weken in groep 3 kunnen koppelen. Ik ben dan ook elk jaar rond deze tijd weer enorm trots op “mijn” leerlingen. Zeven weken geleden kwamen ze als kleuters binnen en vandaag liepen ze als groep 3ers de school uit de herfstvakantie in. Wel veelal als vermoeide groep 3ers, want wat waren de meeste kinderen toe aan vakantie!

En heel eerlijk gezegd, de juf dus ook.

In groep 3 is er altijd wel wat te doen, als juf ben je eigenlijk nooit klaar. En toch probeer ik mijn lijstjes iedere dag/week weer af te werken. Dit betekent vaak dat ik vroeg begin en laat stop. Helemaal niet erg hoor, ik geniet er enorm van. Ik houd van les geven, maar ook van voorbereiden, administratie, oudergesprekken, plannen uitwerken en nieuwe dingen bedenken. Ik ben van mening dat je je dagen/tijd moet vullen met dingen waar je gelukkig van wordt en dat word ik ervan.

Dat betekent alleen wel dat er soms geen tijd is voor andere dingen waar ik ook gelukkig van word. Onder andere schrijven!

En nu is het dus vakantie… en is er opeens tijd en ruimte in mijn hoofd om te schrijven. En terwijl ik schrijf borrelen de andere verhalen alweer naar boven. Zou het lukken om ook na de vakantie het schrijven erin te houden? We gaan het zien!

Nu eerst genieten van ons gezin, ons huis, de kaarsjes en vrije tijd!

Voor jou/jullie… fijn weekend of ook een fijne herfstvakantie!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *