In Nederland vindt jaarlijks op 4 mei de Nationale Dodenherdenking plaats. Men herdenkt tijdens de Nationale Herdenking allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog (men gaat hierbij uit van 10 mei 1940), in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Zoals je hierboven leest gaat het bij dodenherdenking om de mensen die zijn omgekomen in oorlogsituaties en bij vredesoperaties. Stiekem heb ik mij niet aan deze regel gehouden en heb ik aan een ander gedacht……

De twee minuten waren voor mij net te lang om het droog te houden. Gelukkig stonden we rond het nieuwe herdenkingsmonument. De mensen hadden vooral oog voor de 4 uitbeeldende personen boven op de rotonde, waardoor ik, voor bijna iedereen onopgemerkt, een traantje weg kon pinken.

Ik heb het monument natuurlijk ondertussen ook eens goed bekeken. Ik ben niet echt een liefhebber van dit soort beelden, maar deze vind ik toch erg mooi. Misschien wel omdat ik mij met alle vier de afgebeelde personen kan identificeren.

Het monument draagt de 4 thema’s  Verlies, Verdriet, Verzet en Vrijheid uit.

A

Het beeld voordat het op 22 april naar zijn plaats van bestemming werd gebracht.

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *