Met een bosje bloemen om de bijrijders stoel reed ik vanavond wederom naar de sportschool. Het bosje bloemen was bestemd voor mijn begeleidster. Zij was precies wat ik nodig had. Duidelijk, eerlijk en motiverend!

De tien weken leven naar de Diplan voedingsadviezen zijn achter de rug. Het officiële traject zit erop. Tien weken heb ik mij gehouden aan dat wat mij voorgeschreven werd. Alleen op mijn zus haar verjaardag en een gewone doordeweekse woensdag die door goed bericht opeens heel bijzonder was heb ik mij er niet aan gehouden.

Tien weken geen chips, geen chocolade, geen snoep, geen suiker in de thee, geen traktaties op school, geen jus over de aardappelen, geen hagelslag op brood. Wie had ooit gedacht dat mij dat zou lukken? Dat ik 3 keer per week de sportschool zou bezoeken en geen enkele keer zou overslaan? Maar vooral dat ik er zoveel energie van zou krijgen!

Wat voel ik me goed en energiek sinds de start van Diplan. Ik heb het zelf gedaan, maar de steun om mij heen was zeer welkom en dat is een bedankje waard.

Bedankt lieve mensen die kookten wat ik moest eten, die kochten wat ik moest drinken, die mij oversloegen met de hapjesschaal, die mij aanmoedigden en complimenteerden. Het heeft me goed gedaan.

Ik heb mijn doel gehaald! De weegschaal geeft een mooie 11.9 kilo minder aan. Ik ben tevreden voor deze periode.

De komende periode mogen de getallen op de weegschaal in een iets minder hard tempo omlaag. Ik ga leren los te komen van de adviezen die er liggen en zelf mijn voeding uit te zoeken. Ik ga leren junken en daarna de draad weer op te pakken. Ik ga leren in balans te komen en te blijven. Het is duidelijk afvallen en op gewicht blijven is leren. En mijn juffenvisie helpt mij er steeds weer aan te herinneren dat leren leuk moet zijn!

Ik ben dus nog niet klaar, maar met het resultaat tot nu toe wel heel erg happy!

 

 

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *